voor zingeving,  spiritualiteit en ontmoeting, omdat leven meer is …

SAMEN ETEN & SAMEN KIJKEN
Zes maal per jaar, in de donkere maanden, gaan we samen aan tafel om daarna met elkaar naar een mooie film te kijken. In februari is dat:

'BELFAST'

De Troubles in Noord-Ierland – waar vanaf 1969 een bloedige strijd plaatsvond tussen katholieken en protestanten – gezien door de ogen van een negenjarig jochie. Dat jochie heet Buddy (nieuwkomer Hill, fantastisch), komt uit een protestants gezin en woont in Belfast in een grotendeels Protestantse wijk met enkele Katholieke families. Zijn speeltuin zijn de steegjes van zijn volkswijk, waar ze allemaal zijn geboren en ook hopen te sterven.

Om de kost voor zijn gezin te verdienen, moet zijn vader pendelen tussen Belfast en Engeland omdat het loon daar beter is. Dus is hij twee weken per maand weg en het grootste deel van de opvoeding van Buddy en zijn oudere broer Will komt neer op zijn vrouw.

Plotseling staat Buddy’s buurt en alles wat hij dacht te weten over het leven op zijn kop. Zijn familie moet kiezen om te blijven of weg te gaan uit de enige plek die hij kent. Zijn ouders (Caitríona Balfe en Jamie Dornan) en gevatte grootouders (Academy Award winnaar Judi Dench en Ciarán Hinds) houden het plezier in leven met muziek en de magie van films. Dit verhaal herinnert ons eraan dat hoe ver je ook komt, je nooit vergeet waar je vandaan komt.

Schrijver/regisseur Branagh baseerde de film op zijn eigen jeugdherinneringen en zoomt dan ook niet in op de politieke omstandigheden, maar op de wereld van Buddy. Zo zijn we niet alleen getuige van de chaos en ellende van het bloedige conflict, maar ook van Buddy’s eerste verliefdheid, het vurige, maar wankele huwelijk van zijn ouders, en de warme genegenheid van zijn opa en oma. 

Deze Britse film uit  2021  duurt 94 minuten,
Het overzicht van alle lunchfilms vindt u HIER

Na afloop praten we nog even samen na bij een kopje koffie of thee.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Donderdagmiddag 15 februari 2024

TIJD

Lunch: 12:45 uur  Start film: 13:30 uur, eindtijd afhankelijk van de duur van de film

LOCATIE

Sint Jansheem, naast de Johannes de Doperkerk aan de Sint Janstraat in Eygelshoven

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

6,00 voor de lunch én VRIJE GAVE  voor de film

AANMELDING

NB: maximaal 30 deelnemers. HET MAXIMAAL INSCHRIJVINGEN IS BEREIKT. U KUNT ZICH VIA ONDERSTAAND FORMULIER WEL OP EEN RESERVELIJST LATEN PLAATSEN. 

U kunt zich voor deze film op een resevelijst laten plaatsen door onderstaand formulier in te vullen. Indien er een plaats vrij komt krijgt u daarover bericht. Als wij bij de lunch rekening moeten houden met bepaalde dieetvoorschriften, kunt U dat noteren bij de Opmerkingen.

Vergeet U niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.

E-mailen
Bellen