voor zingeving,  spiritualiteit en ontmoeting, omdat leven meer is …

SAMEN ETEN & SAMEN KIJKEN

Zes maal per jaar, in de donkere maanden, gaan we samen aan tafel om daarna met elkaar naar een mooie film te kijken. In januari is dat:

'A UNITED KINGDOM'

IN VERBAND MET ERNSTIGE GLADHEID HEBBEN WE DEZE FILM IN JANUARI MOETEN ANNULEREN. WE HEBBEN EEN NIEUWE DATUM GEVONDEN, EN WEL DONDERDAG 2 MEI

A United Kingdom is een Britse dramafilm die geregisseerd werd door Amma Asante. 

De film werd gebaseerd op het boek Colour Bar van Susan Williams en focust zich op het werkelijk gebeurde verhaal van het huwelijk tussen de Afrikaanse prins Seretse Khama en de Britse Ruth Williams.

De hoofdrollen worden vertolkt door David Oyelowo en Rosamund Pike. 

Eind jaren 1940 zorgt deze Seretse Khama voor opschudding door te trouwen met de witte Ruth Williams, een engelse secretaresse. 

Khama wil de troon bestijgen in Beetsjoeanaland (het latere Botswana) maar wordt door zowel de lokale bevolking als de Britse overheid gedwarsboomd omwille van dit controversiële huwelijk.

De film moet geprezen worden voor de ingetogen en nuchtere blik op dit sterke verhaal. Tevens worden zowel Engeland als Afrika mooi in beeld gebracht, met af en toe scherpe spiegelingen tussen de twee.

A United Kingdom vertelt dan ook een krachtig verhaal over verboden liefde, discriminatie en politieke ruzie, zonder al te veel opsmuk. Deze Britse film uit  2016  duurt 111 minuten,

Het overzicht van alle lunchfilms vindt u HIER

Na afloop praten we nog even samen na bij een kopje koffie of thee.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Donderdagmiddag 2 mei 2024

TIJD

Lunch: 12:45  Start film: 13:30, eindtijd afhankelijk van de duur van de film

LOCATIE

Sint Jansheem, naast de Johannes de Doperkerk aan de Sint Janstraat in Eygelshoven

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

6,00 voor de lunch én een VRIJE GAVE  voor de film.

AANMELDEN

Liefst vóór 25 april 2024 NB: MAXIMUM 30 DEELNEMERS

U kunt zich voor deze film aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren. Als wij bij de lunch rekening moeten houden met bepaalde dieetvoorschriften, kunt U dat noteren bij de Opmerkingen.

Vergeet U niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.

.

 
E-mailen
Bellen