centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

ZELF WANDELEN

omdat ook wandelen meer is.....

Aangezien het niet toegestaan was om met meerdere mensen, te wandelen moesten we de  vrijdagmiddagwandelingen tot nader order opschorten.

Maar omdat wandelen wel heel leuk en gezond is, plaatsen we elke maand een wandeling op deze pagina dus ga vooral lekker op pad, maximaal met zijn vieren!

De routebeschrijving kunt u als PDF downloaden en printen. Als u daar problemen mee heeft dan mag u via een contactformulier daarvoor onze hulp inroepen.

Vanaf 5 juni zijn de regels versoepeld en dus kunnen we 25 juni de wandelingen weer oppakken. Daarom vindt u hieronder voor de 13e en laatste keer een wandeling om zelf te maken.

Wij wensen u veel wandelplezier!

JUNI '21:

Een rustige korte wandeling omhoog naar het Eyserbos en via een prachtige veldweg omlaag naar Cartils. 


2106 WIJLRE.pdf (164.17KB)
2106 WIJLRE.pdf (164.17KB)


Hierboven kunt u de route downloaden.    

Neem zelf iets te drinken mee, en geniet ervan op een bankje onderweg.  Fijne wandeling en denk aan de anderhalve meter!

MEI '21:

Deze gemakkelijke wandeling van 5,1 km met 1 pittige korte helling voert u o.a. door weilanden en langs de Eyersbeek en de Gulp naar Gulpen. 


2105 WITTEM.pdf (158.94KB)
2105 WITTEM.pdf (158.94KB)


Hierboven kunt u de route downloaden.    

Neem zelf iets te drinken mee, en geniet ervan op een bankje onderweg.  Fijne wandeling en denk aan de anderhalve meter!

APRIL'21:

Een mooie natuurwandeling van 7,8 km door de buurtschap Benzenrade, het natuur-reservaat Putberg en het Imstenraderbos. De route is zeer gevarieerd met mooie panorama's. Hierboven kunt u de route downloaden.    

Neem zelf iets te drinken mee, en geniet ervan op een bankje onderweg. Fijne wandeling en denk aan de anderhalve meter!

MAART '21:

Tijdens deze vrij gemakkelijke wandeling van 6,3 km met 1 steil hellinkje wandelt u eerst naar Windraak en dan loopt u door de velden de Windrakerberg omlaag Dan loopt u via leuke paadje naar de Kollebeg. De terugweg gaat door het bos en over het Plateau van Doenrade. De route biedt enkele fraaie uitzichten. De wandeling bereikt een hoogte-verschil van 38 meter. 

Hierboven kunt u de route downloaden.    

Fijne wandeling en denk aan de anderhalve meter!

FEBRUARI '21:

Deze wandeling met veel bos en lichte hellingen, die naar keus kan worden aangepast van 6 naar ruim 13 kilometer, loopt langs het schilderachtige riviertje de Worm naar Haanrade. De route bestaat uit twee lussen met een verbindingsstuk. Neem zelf proviand mee. In het begin is een stukje langs de Worm waar hoge brandnetels kunnen staan, draag bij voorkeur een lange broek en neem eventueel een stok of paraplu mee. Doe deze wandeling bij voorkeur niet in de zomer!


2102 RIMBURG.pdf (181.15KB)
2102 RIMBURG.pdf (181.15KB)


Hierboven kunt u de route downloaden.    

Fijne wandeling en denk aan de anderhalve meter!

JANUARI '21:

Deze gemakkelijke wandeling van 6,6 km met enkele lichte heuvels gaat door weilanden en over veld- en holle wegen naar de Geul. Let wel op: na regenval kan het in de weilanden drassig zijn, dus zorg ook deze keer voor goed wandelschoeisel.


2101 PARTIJ.pdf (202.23KB)
2101 PARTIJ.pdf (202.23KB)

Hierboven kunt u de route downloaden.              Fijne wandeling en denk aan de anderhalve meter!

DECEMBER '20:

Vanaf het vruchtbare en glooiende plateau van Bocholtz zult u de Zuid-Limburgse heuvels zien schitteren. Ook prachtig onder een winterzonnetje!Hierboven kunt u de route downloaden.                Fijne wandeling en denk aan de anderhalve meter!

NOVEMBER '20:

Op een mooie herfstdag even een lekkere frissen neus halen tijdens deze gemakkelijke wandeling met enkele lichte hellingen door het Grote Bos en het prachtige Gulpdal. Hierboven kunt u de route downloaden.              Fijne wandeling en denk aan de anderhalve meter!

OKTOBER '20:

Een lekkere herfstwandeling over de Brunssummerheide deze keer. Als u het treft in mooie herfstkleuren en misschien wat laaghangende ochtend. En dan zoeken naar een diversiteit aan paddenstoelen. Veel plezier!


2010 BRUNSSUM.pdf (222.01KB)
2010 BRUNSSUM.pdf (222.01KB)


Hierboven kunt u de route downloaden.

Fijne wandeling en denk aan de anderhalve meter!

SEPTEMBER '20:

Een gemakkelijke wandeling door de mooie natuur rond Cadier en Keer. U verlaat het dorp en wandelt dan via veldwegen naar de rand van het Savelsbos. U passeert vlak voor het bos een infobord, dat op een verhoging staat. Via dit infobord komt u meer te weten over o.a. werktuigen uit vuursteen uit de tijd van de Neanderthalers en voorwerpen uit de Romeinse tijd die hier gevonden zijn. Dan wandelt u langs een zeer oude boom over leuke bospaadjes waar u geregeld prachtig uitzicht heeft over het Maasdal. Via mooie paden loopt u weer terug naar het startpunt. Hierboven kunt u de route downloaden.

Fijne wandeling en denk aan de anderhalve meter!

AUGUSTUS '20:

In verband met de warmte voor augustus een leuke gemakkelijke wandeling om eens naar de grootse binnenvaartsluis van Europa te gaan kijken. De schepen worden hier maar liefst 15 meter omhoog of omlaag geschut in de sluizen. U wandelt eerst een leuk stukje over een graspad langs de Maas. Via leuke paadjes komt u bij de sluizen. Op de terugweg wandelt u een stuk langs het Albertkanaal en opnieuw via leuke paadjes terug naar het Franstalige en slapende dorpje Ternaaien. Veel plezier!


2008 TERNAAIEN.pdf (233.09KB)
2008 TERNAAIEN.pdf (233.09KB)


Hierboven kunt u de route downloaden.

Fijne wandeling en denk aan de anderhalve meter!

JULI '20:

In juli een heerlijk rustige, vlakke en afwisselende wandeling van 7,4 kilometer, van MEERS naar MAASBAND EN RETOUR. Een door weilanden, over veldwegen en met zicht op de Maas. Hierboven kunt u de route downloaden.

Fijne wandeling en denk aan de anderhalve meter!

JUNI '20: 

Voor deze maand hebben we om te beginnen een eenvoudige maar mooie wandeling uitgezocht van een kleine 8 kilometer door de Anstelvallei in KerkradeHierboven kunt u de route downloaden.

Fijne wandeling en denk aan de anderhalve meter!E-mailen
Bellen