centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

EEN TAFEL VOL VERHALEN

Tijdens zijn lezing op 13 februari 2019 heeft pastor Harrie Brouwers ons kennis laten maken met de prachtige beschildering van “zijn” kerk in Kunrade.

Vijfentwintig Schilderijen sierden het hoofdaltaar van de Kerk in Kunrade. Ze laten het evangelie van Lucas zien, waarin Jezus voortdurend op zoek is naar wie verloren dreigt te gaan. Vooroordelen die bepaalde groepen mensen discrimineren, zoals melaatsen, tollenaars, vrouwen of kinderen worden door Jezus aangepakt. Vooral in zijn parabels. 

De altaar-panelen zijn achter glas geschilderd door de kunstenares Octavia Molea, die oorspronkelijk uit Roemenie komt. Werk van haar is te zien in musea voor naïeve kunst in Brussel en Parijs.

Wie die prachtige afbeeldingen nog eens op zijn gemak wil bekijken en herbekijken kan voor € 5.00 een boekje ervan bestellen bij ons secretariaat, via het formulier onder aan de pagina. Wij nemen na bestelling zo spoedig mogelijk contact met u op. De opbrengst komt ten goede aan de restauratie van de Sint Laurentius kerk in Voerendaal. 

Vergeet niet op verzenden te klikken. Pas als het formulier uit uw scherm is verdwenen hebben wij het ontvangen.