centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

AVOND VAN DE POËZIE

VASALIS, HAAR LEVEN EN HAAR WERK

Workshop  van Liesbeth Vonhögen - Geertsema

Is het vandaag of gistren, vraagt mijn moeder,

bladstil, gewichtloos drijvend op haar witte bed.

Altijd vandaag, zeg ik. Ze glimlacht vaag

en zegt: zijn we in Roden of Den Haag?

(Uit: De oude kustlijn, Amsterdam 2002)

De poëziebundels van M. Vasalis, het dichterspseudoniem van Margaretha Leenmans, werden keer op keer herdrukt, maar na 1954 verscheen er nauwelijks nog werk van haar. Een enkele keer stuurde ze een gedicht naar een tijdschrift en dat werd dan ook prompt opgenomen. 

Tot, na haar dood in 1998, nog één bundel het licht zag. Haar poëzie is voor velen herkenbaar, maar wie was zij nu eigenlijk? Haar hele leven heeft ze zich willen onttrekken aan zichtbaarheid en pas in de biografie van Maaike Meijer krijgt M. Vasalis gestalte voor haar lezerspubliek.

In deze workshop zullen we aandacht besteden aan het leven en aan het werk van M. Vasalis. Liesbeth Vonhögen – Geerstema zal samen met ons een aantal gedichten van Vasalis nader bekijken. 

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Donderdagavond 28 januari 2021

TIJD

19:30 - 21:30 uur

LOKATIE

Kloosterkerk, Oosterweg 3, Valkenburg a/d Geul

INLEIDING

Liesbeth Vonhögen - Geertsema

CONTACTPERSOON

Nelleke de Kruik

DEELNEMERSBIJDRAGE

 VRIJE GAVE en dan krijgt u ook nog een kopje koffie!

AANMELDING

Liefst vóór 18 januari 2021


U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.