centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

EUROPESE GESCHIEDENIS AAN DE RUR

een bezoek aan Linnich en Jülich/Gulik

In Linnich bevindt zich het Deutsches Glasmalerei-Museum, uniek in Duitsland. Het laat de ontwikkeling laten zien van het glas in loodschilderen vanaf einde 19e eeuw tot heden. Het museum is gehuisvest in een oude graanmolen die geheel gerestaureerd is en prachtige zalen heeft met veel lichtinval. Hier krijgen we een rondleiding.

Vervolgens gaan we naar het 12 kilometer verderop gelegen Jülich /Gulik. Een stad die een grote betrokkenheid met Limburg heeft gehad.

Het hertogdom Gulik heeft, vanaf de late middeleeuwen, een grote geo-politieke rol gespeeld tussen Maas en Rijn, met de Roer als centrale as. Gulik is in de 2e wereldoorlog voor 92 % plat gebombardeerd.

We maken er eerst een korte rondwandeling: de Evangelische kerk, de markt en de Schloszstrasze van waaruit  een goed zicht hebben op de Citadel die in vrijwel zijn oorspronkelijke staat  aanwezig is.

Aansluitend aan  deze wandeling kan ieder op eigen gelegenheid en voor eigen rekening lunchen.

Na de Lunch bezoeken we de citadel en het ondergrondse museum waar we eveneens een rondleiding krijgen.

Rond 16.00 sluiten we dag af, gaan huiswaarts of blijven nog even.

NB: We reizen op eigen gelegenheid naar Linnich (ca 40 km).

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Donderdag 1 oktober 2020

TIJD

10:45 - ca. 16:00 uur

LOKATIE

Rurstraße 9-11, 52441 Linnich

INLEIDING

plaatselijke gidsen

CONTACTPERSOON

wordt nog bekend gemaakt

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 18,50 (excl. reis en lunch)

AANMELDING

Liefst vóór 22 september 2020

U kunt zich voor deze excursie aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.