centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

WELKOM OP DE WEBSITE VAN De drie ringen 

DIT SEIZOEN ZULLEN ER GEEN ACTIVITEITEN MEER ZIJN. WE HOPEN  U WEER TE KUNNEN BEGROETEN BIJ ONZE SEIZOENSOPENING OP ZATERDAGMIDDAG 12 SEPTEMBER !

VEERTIGDAGENTIJD - QUARANTAINE


Als De drie ringen gemeenschap willen we tijdens deze bijzondere Veertigdagentijd, deze Quarantaine, waarin we wegens het Corona-virus moeten afzien van sociale contacten, dagelijks met u een tekst delen. Als u zelf mooie teksten tegenkomt, gedichten en gedachten die u met ons en elkaar wilt delen: stuur die ons toe! Dat kan per mail of via een quarantaine-contactformulier waar u uw vragen, opmerkingen en bemoedigen met ons en elkaar kunt delen. Wij zorgen dan voor plaatsing. Laten we als De drie ringen er voor elkaar zijn, elkaar ondersteunen en elkaar hulp vragen en geven waar dat nodig is.
U mag ons daarvoor bellen: we hebben daar twee telefoonnummers voor beschikbaar:

Orma de Graaf: 06 36446567

Nelleke de Kruik: 06 38254236

7 april

Tekst uit het Paasoratorium  Als de graankorrel sterft...  van Marijke de Bruijne.Nimm alles von mir ....  Taizé/Basel

VANDAAG WEER EEN MUSEUM

In het hartje van Vaticaanstad staat de Sint-Pietersbasiliek, hét symbool voor het Katholieke geloof. Speciaal tijdens deze bizarre tijden opent het bijzonder druk bezochte Vaticaan museum haar deuren middels een virtuele tour. Hierdoor kun je een kijkje nemen in de Sixtijnse Kapel en de verschillende musea en kapelletjes gevestigd in de basiliek, zoals het Pio Clementino museum en ruimtes met de befaamde fresco’s van Rafaël Santi. De tours worden in een 360º format aangeboden, zodat u niks hoeft te missen en alles in de basiliek kunt aanschouwen alsof u er zelf doorheen loopt. 

U kunt HIER naar binnen.

6 april

Tekst uit het Paasoratorium  Als de graankorrel sterft...  van Marijke de Bruijne.
Aber du weisst den Weg für mich - Taizé


EEN VAN DE 40 PROCESSIES IN MÁLAGA 

In het zwaar getroffen Spanje zouden deze hele week de Paasprocessies van de Semana Santa plaatsvinden. De Semana Santa is misschien wel de belangrijkste week van het jaar en men bereidt zich daar het hele jaar op voor. 

Nu dat alles niet door kan gaan omdat iedereen binnen moet blijven zijn ook daarvoor weer creatieve oplossingen gevonden.

5 april 2020 PALMZONDAG

Het Paasoratorium Als de graankorrel sterft … is geschreven door Marijke de Bruijne; ze overleed op 83 jarige leeftijd op 30 maart 2020. De muziek is gemaakt door musici van de Pepergasthuiskerk in Groningen. In 1995 was de eerste presentatie.  Sindsdien is het in vele vieringen ten gehore gebracht. 

In dit oratorium wordt het leven van Jezus gevolgd vanaf de eerste aankondiging van zijn lijden. Daarnaast is in de teksten verweven de erkenning dat lijden en dood bij het leven horen en dat dergelijke ervaringen kunnen bijdragen tot innerlijke groei en een beter verstaan van de zin van het leven. Het gaat vooral om de viering van het grote gebeuren van dood en opstanding, vernieuwing en wedergeboorte. Met als steeds terugkerende regels:  Licht dat terugkomt - Hoop die niet sterven wil - Vrede die bij ons blijft.


In deze Goede Week delen we dagelijks een tekstimpressie uit dit oratorium met u.  

De Bijbelcitaten, cursief gedrukt, zijn afkomstig uit de Groot Nieuws Bijbel. 

Wilt u de liederen uit dit oratorium graag beluisteren? Dat kan HIER 


<= video "zie de aarde wordt weer wakker"


Intocht in Jeruzalem 

Raam in de verzoeningskerk van Taizé.

In een lege Keukenhof laat hovenier Owen zien dat ook hyacinten pas een geurige bloemenpracht voortbrengen na zes maanden in de aarde.

4 april 2020MUSEUM VAN VANDAAG

Het Guggenheim Museum in New York verzamelt, bewaart en interpreteert moderne en hedendaagse kunst focust zich op evoluerende tentoonstellingen die zich focussen op werken van de 20e eeuw en daarna. Bezoekers kunnen speciale tentoonstellingen van moderne en hedendaagse kunst meemaken, nu ook middels een virtuele tour. Alsof je zelf in het futuristische gebouw loopt, dat door haar vernieuwende architectonisch ontwerp op de internationale Werelderfgoedlijst staat van UNESCO. U kunt HIER naar binnen.

3 april 2020

Parkstad Limburg Theaters Thuis!

Parkstad Limburg Theaters verzorgt voorstellingen bij u thuis. NB vanavond om 19:00 de Matthäus Passion door het Concertgebouworkest. Alle actuele informatie vindt u HIER 

Zorg goed voor jezelf en elkaar!

 

DEZE IS VOOR JOU -- Denize Heinz


en voor alle werkers in de verzorgingshuizen de thuiszorgers en de mantelzorgersVeel musea wereldwijd zorgen ook een beetje voor ons door hun collecties digitaal voor ons open te stellen.

Ons eigen Rijksmuseum in Amsterdam kennen we natuurlijk allemaal van 'De Nachtwacht' van Rembrandt en de talloze andere meesterwerken afkomstig uit de Nederlandse Gouden Eeuw, van onder meer Vermeer. 'In 80 zalen vertellen 8.000 kunstwerken het verhaal van 800 jaar Nederlandse geschiedenis, van middeleeuwen tot Mondriaan,' zo stelt het museum. Naast enkele hoogtepunten uit de collectie die je van dichtbij kunt bewonderen, heeft het Rijksmuseum tevens een gloednieuw online platform gelanceerd, waarbij de befaamde Eregalerij van het museum digitaal toegankelijk is gemaakt. 

HIER kunt u naar binnen. 

2 april 2020

De volgende filmpjes geven weer hoe Leny Paulissen uit Maastricht en een jonge moeder op een flatje in Madrid dealen met hun tijdelijke opsluiting en daarmee bovendien anderen een hart onder de riem steken!het valt niet altijd mee maar...

1 april 2020

We krijgen van verschillende kanten intussen bijdragen voor onze website. Gedichten, weetjes, filmpjes, foto's. Fijn dat er zoveel mensen meedenken en doen. Voel u vrij om ons dingen toe te sturen, maar u mag ons natuurlijk ook gewoon laten weten wat u ervan vindt.


Alle vormen van liefde zijn al op heel veel manieren beschreven en bezongen. Deze dagen hebben we de liefde voor elkaar nog meer dan ooit nodig. Een aantal franse chansonniers hebben het prachtige chanson LA TENDRESSE (de tederheid) samen opgenomen en opgedragen aan alle mensen die van ver of dichtbij worden geraakt door het coronavirus. Het vertelt dat we van alles in het leven vooral de tederheid nodig hebben.


Tot slot vandaag nog twee boekenberichten:

En de Kloosterboekwinkel in Wittem is intussen weer beperkt geopend. HIER vindt u meer informatie daarover.

EERDERE TEKSTEN