centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is ...

TERUGBLIK ACTIVITEITEN 2019 JANUARI - JUNI

U kunt de foto's vergroten door erop te klikken.

17 januari 2019: SAMEN ETEN & SAMEN KIJKEN : MOONLIGHT

Wat fijn dat de ruimte van de kerk in Eygelshoven zich ervoor leent om met maar liefst 38 mensen gezellig samen te eten. Het was dan ook weer een geanimeerde maaltijd! Vervolgens zagen we de derde film uit deze reeks en de eerste van het nieuwe jaar. Een pittige film, daar was iedereen het over eens:"Buiten de boot vallen" is geen vrolijk thema. Maar het was een prachtige film. Knap geacteerd, bijzondere muziek, mooi gefilmd. Een verhaal over 'worden wie je bent', over eerlijkheid, loyaliteit en onvoorwaardelijke liefde. Een film over de mooie en lelijke kanten van echte mensen, zonder oordeel. En hoop op het eind. Alweer benieuwd naar de volgende film!

 

12 januari 2019: De drie ringen - lezing: dhr. Theo Bovens (gouverneur van Limburg)

Theo Bovens, onze gouverneur hield vanmiddag de jaarlijkse De drie ringen-lezing waarmee we traditiegetrouw het nieuwe jaar beginnen.

In een overvolle, maar heel gezellige hal van de Protestantse Pelgrimskerk in Brunssum, luisterden een kleine 100 mensen ademloos naar Theo Bovens die vertelde hoe hij is opgegroeid in een RK-gezin zoals velen van de aanwezigen en gegrepen werd door de Bergrede van de heer Willem Aantjes, die deze sprak bij de start van het CDA in 1975. Het Katholiek Sociaal Denken is tot op de dag van vandaag een belangrijke inspiratiebron voor de heer Bovens. Als gouverneur of bewoner van een wijk, als bestuurder of lid van een familie, als Limburger of brancardier in Lourdes, in al deze verschillende rollen, probeert hij verbindingen te leggen tussen de verschillende groepen in onze samenleving. Verbindingen op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid.

Na een aantal vragen vanuit de groep toehoorders, werd de gouverneur bedankt voor zijn inspirerende en eerlijke verhaal. Vervolgens was er een hapje en een drankje en konden de aanwezigen elkaar een goed nieuw jaar wensen. Ook bij De drie ringen is 2019 nu begonnen! We gaan er iets moois van maken!

De tekst van deze lezing kunt u hiernaast downloaden ===>