centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

VEERTIGDAGENTIJD - QUARANTAINE

 17 maart 2020

Zegen van St. Patrick(bijdrage van Sophie Bloemert)

De Eeuwige zij voor je om je de goede weg te wijzen.

De Eeuwige zij achter je om je in de armen te sluiten en je te beschermen tegen gevaar.

De Eeuwige zij onder je om je op te vangen wanneer je dreigt te vallen.

De Eeuwige zij in je om je te troosten als je verdriet hebt.

De Eeuwige zij rondom je als een beschermende muur wanneer anderen over je heen vallen.

De Eeuwige zij boven je om je te zegenen.

Zo moge God jullie zegenen, vandaag, morgen en in eeuwigheid. 

Amen 


Hamsteren, dit kunt u doen met uw pasta en blikgroente

Uit Trouw van 16 maart KARIN LUITEN 

Opeens waren veel schappen in de supermarkt leeg. Maar wat nu? U zag de lege schappen in de winkel en u bent van de weeromstuit zelf ook aan het hamsteren geslagen. En nu zit u opgescheept met allemaal spullen waarvan u niet weet of ze uw bord ooit gaan halen. Het goede nieuws: nu we allemaal zoveel mogelijk moeten binnenblijven, is er volop tijd om lekker te gaan koken …. Want er is maar één ding erger dan onnodig maatschappij-ontwrichtend hamsteren, en dat is eten onnodig weggooien. Of zoals Churchill al zei: “Never waste a good crisis.”

Hartige flensjes uit de oven

Hamsteringrediënten: witte bonen in tomatensaus, (houdbare) melk, bloem, eieren

Flensjes: Mix een luchtig, vrij dun beslag van 150 gram bloem, 300 millilieter (houdbare) melk, 3 grote eieren en wat zout. Laat een uurtje rusten. Bak in een grote, hete koekenpan in wat plantaardige olie 8 dunne pannenkoeken.

Vulling: Snipper 1 grote ui en 2 knoflooktenen, fruit zachtjes in wat plantaardige olie in een hapjespan. Bak eventueel een in blokjes gesneden paprika even mee. Roer 2 blikken/potten witte bonen in tomatensaus erdoor. Breng op smaak met 1 volle theelepel komijnpoeder, 1 volle theelepel chilipoeder, zout en peper, plus als u heeft een handje gehakte verse koriander of peterselie. Houd 2 scheppen van het mengsel apart, vul met de rest de flensjes en rol op. Leg in een ingevette ovenschaal. Verdeel het achtergehouden mengsel erover plus 75 gram pittig belegen geraspte kaas. Laat in een hete oven (200 °C) in 20 minuten gratineren. Extra lekker met guacamole, zure room of crème fraîche. 

Variant: andere bonen en/of mais uit blik plus een pakje tomato fritto.