centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is ...

ZENMEDITATIEWEEKEND 

05-07 oktober 2018

Een Zensessie is te vergelijken met een beschutte werkplaats.

Veel valt stil, maar niet alles. Nu pas horen we het geraas in onszelf. Stilte is een schaars goed geworden in het leven. Ingaan op de stilte is een vrijwillige keuze, met de mogelijkheid om dat wat verborgen is achter het lawaai, te herontdekken. Vaak vinden we dingen die bij ons horen maar die we nog niet kennen........ We ervaren anders als we stil zijn. Alles krijgt een nieuw geluid. De meditatie die we beoefenen, is in de traditie van Zazen: zitten en lopen. En dit met zoveel mogelijk aandacht.

Er worden ook dit seizoen weer twee Zenmeditatieweekenden georganiseerd. Er kunnen per weekend maximaal 6 of 7 personen deelnemen. Het weekend zal in stilte worden doorgebracht..

De deelnemers worden op vrijdag 5 oktober om 19:00 uur na het avondeten verwacht. Het weekend sluit zondagmiddag 7 oktober om ongeveer 16:00 uur. Er is bij het klooster voldoende parkeergelegenheid. Vanaf het NS station Echt vertrekt er elk uur een bus richting Pey. Het is verstandig om voor de meditatie gemakkelijke, loszittende (en bij koud weer warme) kleding te dragen. Ook kan het handig zijn een meditatiekussen of -bankje mee te brengen. Er zijn enkele bankjes aanwezig.

Indrukken van een eerdere deelnemers vindt u HIER

De bedden zijn opgemaakt. Een eigen wekker is wel handig.

DATUM

5, 6 en 7 oktober 2018

LOKATIE

Cisterciënserabdij Lilbosch, Pepinusbrug 6, 6102RJ Echt

BEGELEIDING 

Jacques Peeters, zenleraar en broeder Johannes, gastenbroeder

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

KOSTEN

€ 105,00 inclusief maaltijden  overnachtingen en consumpties

AANMELDING

liefst vóór 1 september 2018 (MAXIMAAL 6 DEELNEMERS!)

Wij zullen u ongeveer een maand van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren en informatie sturen over de wijze van betaling.
ER IS NOG 1 PLAATS VRIJ VOOR DIT WEEKEND! WIE HET EERST KOMT........
U kunt zich aanmelden met onderstaand formulier.
Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.