voor zingeving,  spiritualiteit en ontmoeting, omdat leven meer is …

BEZOEK AAN DE BAJES

We gaan naar Evertsoord in Noord-Limburg om daar het Bajescafé en bijbehorende museum van de Penitentiaire Inrichting Ter Peel te bezoeken.

Ter Peel in is een van de drie inrichtingen in Nederland waar vrouwen worden gedetineerd. Het complex is de grootste vrouwengevangenis van Nederland, en kan maximaal 250 vrouwelijke gedetineerden herbergen. 

De inrichting kent verschillende regimes: een huis van bewaring (HvB), een beperkt beveiligde afdeling (BBA), een Moeder met Kindhuis waar gedetineerde moeders met hun zeer jonge kinderen verblijven en een gevangenis. 

Het middelpunt van de locatie Ter Peel is een voormalig klooster. De kerk doet sinds 2022 dienst als Bajescafé en hier worden we ontvangen voor onze rondleiding. Er is daar ook een doorlopende expositie ‘detentie anno 2022’. De gedetineerden die al meer vrijheid hebben zullen ons rondleiden en runnen het café. Ze volgen er een opleiding en doen werkervaring en bouwen zo aan hun CV. Er wordt koffie en thee geserveerd en het gebak wordt zelf gebakken. 

Tijdens en na de rondleiding is er gelegenheid deze dames te ontmoeten, waarbij ze ons willen vertellen hoe zij het leven in beperking ervaren. Het zal zeker een boeiende middag worden!!

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Dinsdag 9 april 2024

TIJD

14:00 uur 

PLAATS

Paterstraat 4, Evertsoord (bij Sevenum)

RONDLEIDING

Gidsen van het Bajescafé.

CONTACTPERSOON

Marina Kessels

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een kop koffie of thee met huisgebakken vlaai in het Bajescafé

AANMELDEN

Liefst vóór 2 april 2024

U kunt zich voor deze introductie aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen


E-mailen
Bellen