voor zingeving,  spiritualiteit en ontmoeting, omdat leven meer is …

STILTEWANDELING ROND DE KLUIS

VRIJDAGMIDDAGWANDELING

De maandelijkse Vrijdagmiddagwandelingen zijn een vaste waarde geworden in ons programma. Niet alleen om te genieten van het prachtige Limburgse landschap maar ook om te onthaasten en, voor wie dat wil, te bezinnen.

We verzamelen bij het startpunt van de wandeling. Indien u graag met iemand wilt meerijden naar het startpunt dan kunt dat bij uw aanmelding onder de opmerkingen aangeven. We gaan dan proberen iets voor u te regelen, en in het algemeen lukt dat ook wel. Alle wandelingen zijn op de laatste vrijdagmiddag van de maand en beginnen om 13:30 uur. De lengte varieert tussen de 6 en 10 km,  afhankelijk van de zwaarte van het parcours, en de duur is tussen de 2 à 2,5 uur.

De wandelingen worden voorbereid en begeleid door Ruud Schuilenburg, Huub Bergsma en Gerard Mol. Afhankelijk van de route drinken we onderweg of achteraf samen iets om even bij te praten en uit te blazen.
Het mooie Zuid-Limburgse landschap leent zich helaas niet goed voor wandelingen met een rolstoel of rollator.

Op deze goede Vrijdag wandelen we een deel van de route in stilte. Maar er blijft voldoende ruimte voor een gezellig kopje koffie samen en ontmoeting onderweg!  We maken een gemakkelijke wandeling van ongeveer 8 kilometer rond Valkenburg met prachtige panorama´s. We wandelen langs mergelrotsen naar De Kluis en Kasteel Oost waar we het kasteelpark doorkruisen. Langs de Geul komen komen we bij 'De Drie Beeldjes'. Dan pauzeren in het centrum van Valkenburg om vervolgens ons weer in stilte te begeven naar het startpunt.

Wij doen er alles aan om een goed begaanbare route uit te stippelen en geven ook aan als er in een wandeling klim- en daalwerk voorkomt. Het is aan u om, voor uw eigen veiligheid, vooral te zorgen voor goed wandelschoeisel en eventueel wandelstokken!

Voor de overige wandelingen: klik HIER.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Vrijdagmiddag 29 maart 2024

VERTREKTIJD

13:30 uur

STARTPLAATS

Hotel – B&B 'De Wilde Kriek', Nieuweweg 76, Valkenburg. Even verder (150 m) aan de stijgende doorgaande weg (Emmaberg) richting Hulsberg zijn gratis parkeerplaatsen.

BEGELEIDING

Wandelcommissie

CONTACTPERSOON

Ruud Schuilenburg

DEELNEMERSBIJDRAGE

6,00 inclusief koffie onderweg

AANMELDEN

Liefst vóór 22 maart 2024

U kunt zich voor deze wandeling aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.
E-mailen
Bellen