voor zingeving,  spiritualiteit en ontmoeting, omdat leven meer is …

Deze middag verzorgt Toine Sporken een luisterlezing over Gustav Mahler.

Gustav Mahler was Oostenrijks componist van joodse afkomst die in Bohemen is geboren en opgegroeid.
Hij gold als een van de belangrijkste dirigenten van zijn tijd. Hij was actief aan de operahuizen van onder meer Boedapest en Hamburg alsook aan de hofopera te Wenen. Hij was tevens dirigent van de Wiener Philharmoniker. 
Als componist wordt hij vooral gezien als een van de laatste vertegenwoordigers van de grote symfonische traditie 

Over Mahler (1860-1911) is veel geschreven en gefilosofeerd. Over zijn denkpatronen, over de totstandkoming van zijn composities en het geloof. Ook over zijn veelbesproken huwelijk met Alma Schindler, de vaak lange adem van zijn symfonieën, maar bovenal over de partituren, stuk voor stuk unieke documenten. Mahler werd de man die met weinig composities heel veel te zeggen had.

Toine Sporken neemt ons mee in de wondere wereld van deze complexe geest, die feitelijk veel dichter bij ons staat dan menigeen vermoedt. 

Toine was al vaker te gast bij De drie Ringen en we hebben hem leren kennen als een zeer boeiend verteller, die met zijn grote kennis, verhalen en geluidsillustraties, de klassieke muziek steeds weer heel toegankelijk weet te maken. Ook voor deze lezing brengt hij uiteraard weer een aantal aansprekende en emotionele muziekfragmenten mee. Gun uzelf deze bijzondere luisterlezing!

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Woensdagmiddag 21 februari 2024

TIJD

14:00 - 16:00 uur

PLAATS

Pelgrimskerk, Horizonstraat 73, Brunssum

INLEIDER

Toine Sporken

CONTACTPERSOON

Huib Joosten

DEELNEMERSBIJDRAGE

€10,00 inclusief een aangekleed kopje koffie of thee

AANMELDEN

U kunt zich nog aanmelden!

U kunt zich voor deze muzieklezing aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.


Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen


E-mailen
Bellen