voor zingeving,  spiritualiteit en ontmoeting, omdat leven meer is …

 LAAT KERSTMIS JE NIET AFPAKKEN

PERSPECTIEF OP HET KERSTVERHAAL DOOR PASTOR HUUB SCHUMACHER

Dit najaar komt de bevlogen spreker: pastor Huub Schumacher, weer naar ons toe. Dit keer met zijn perspectief op het kerstverhaal. Hij omschrijft de lezing als volgt in zijn eigen prikkelende woorden:

Als het strakjes weer Kerstmis wordt, verstilt de drukke wereld een dag of wat omdat iedereen van de straat is en genoeglijk binnen bij kaarslicht zit. De meesten hebben maar weinig benul, vermoed ik, van waar het met het christelijke Kerstmis om gaat. Wat velen nog wél weten is dat christenen dan ondersteboven zijn van een of ander mal verhaal (Lucas 2,1-21) over een zoetig kind in een stalletje waar engeltjes omheen dartelen, maar waar je - om dat nog zinnig te vinden - voor ‘uit de tijd’ moet zijn.
Terecht! Immers, als je niet weet hoe je het kerstverhaal moet lezen, dan is het natuurlijk ook een mal verhaaltje! Een opeenhoping onbegrijpelijk sentimenteel gedoe rond een stalletje met een kribbe waar de verlosser van de wereld in zou liggen, een moeder die hem in doeken wikkelt, een pa die niet echt de pa is, massa’s engelen jodelend over vrede op aarde en ook nog toesnellend uitschot van het veld met schapengeur dat, gek van blijdschap, komt aanrennen om de grote redder te begroeten… Kan het nog zotter?
Ik zou zeggen: laat Kerstmis je niet afpakken; je zou wel gek zijn! Wat je dan moet doen? Naar de lezing komen op dinsdagavond 21 november! 
Daar zul je - op verrassende wijze - geconfronteerd worden met wat dat kerstverhaal  EIGENLIJK wil… Het zou wel eens een bom kunnen leggen onder onze verwende westerse samenleving…. Dat is andere koek.
Je aanwezigheid op dinsdag 21 november zou jouw vieren van Kerstmis wel eens heel intens ten goede kunnen komen…

Daar hebben we niks meer aan toe te voegen, behalve dat u deze avond beslist niet wil missen dus laat u verrassen!

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Dinsdagavond 21 november 2023

TIJD

19:30 - 21:30

LOCATIE

De Brug bij de Kerk op het Tempsplein 14, Heerlen

SPREKER

Pastor Huub Schumacher

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een aangekleed kopje koffie

AANMELDEN

Liefst vóór 14 november 2023

U kunt zich voor deze lezing aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.


E-mailen
Bellen