voor zingeving,  spiritualiteit en ontmoeting, omdat leven meer is …

BLOEMBINDEN ROND ALLERZIELEN

workshop

Het is een mooi gebruik om rond Allerzielen op een persoonlijke manier vorm te geven aan de herinneringen aan overleden dierbaren, bijvoorbeeld door bloemen te plaatsen op de begraafplaats of bij een foto.

Daarom organiseren we traditiegetrouw rond die dag een Workshop Bloembinden.

Allerzielen valt op 2 november, de dag na Allerheiligen. Allerzielen was van oorsprong een dag om speciaal te bidden voor alle zielen die nog niet in de hemel zijn, maar in het vagevuur.

Dit gebruik dateert in deze vorm, binnen de Rooms Katholieke kerk, al uit de 10e eeuw en stamt uit de benedictijner kloostertraditie van Cluny.

De wortels ervan liggen echter al in de voorchristelijke spiritualiteit. De oude Kelten vierden hun Nieuwjaar op 1 november en zij geloofden dat op de laatste dag van het oude jaar de geesten van de overledenen terug kwamen naar de levenden.

Op deze donderdagmiddag gaan we samen aan het werk om een persoonlijk Allerzielenstuk te maken. We zullen daar zoveel mogelijk materialen voor gebruiken die in deze periode in de natuur te vinden zijn.

Voor materialen wordt gezorgd, maar u mag natuurlijk gerust takken, bloemen, bessen, zaaddozen of andere versieringen meebrengen die u wilt verwerken in uw bloemstuk.

Laat u uitdagen en inspireren en ga bovendien met een uniek bloemwerk naar huis!

LET OP! ER KUNNEN MAXIMAAL 8 MENSEN DEELNEMEN, DUS MELDT U TIJDIG AAN! WIE HET EERST KOMT…

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Donderdagmiddag 26 oktober 2023

TIJD

13:30 - 16:30 uur

LOCATIE

Parochiezaal H.H. Kerk, Hoogstraat 137a Landgraaf (Nieuwenhagerheide)

WORKSHOP

Orma de Graaf

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

€17,50 inclusief materiaal en een aangekleed kopje koffie

AANMELDING

Liefst vóór 19 oktober 2023

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.  

OP DIT MOMENT IS DE WORKSHOP BLOEMBINDEN VOL. U KUNT ZICH EVENTUEEL OP EEN RESERVELIJST LATEN PLAATSEN. U KRIJGT DAN BERICHT ALS ER EEN PLAATS VRIJ KOMT.

E-mailen
Bellen