voor zingeving,  spiritualiteit en ontmoeting ... omdat leven meer is …

VRIENDENMIDDAG

BEZOEK AAN SLOT SCHAESBERG
DEZE MIDDAG WORDT EXCLUSIEF AANGEBODEN AAN VRIENDEN/DONATEURS VAN DE DRIE RINGEN
 
Zoals gebruikelijk bieden we in de maand oktober aan onze Vrienden/Donateurs een middag aan als blijk van waardering voor de jaarlijkse donatie die we van hen mogen ontvangen. 

Dit jaar gaan we Slot Schaesberg bezoeken, een project dat continu in ontwikkeling is en geen twee bezoeken zijn daardoor hetzelfde en er heel veel te zien.

Stichting Landgoed Slot Schaesberg heeft tot doel om Kasteel Schaesberg en de bijbehorende slothoeve op historisch en wetenschappelijk verantwoorde wijze te herbouwen en het omliggend gebied opnieuw in te richten. Het slot is zowel een cultuurhistorische publieksattractie als een locatie voor opleiding en scholing ter bevordering van ambachtelijke vakkennis.

Een belangrijk onderdeel van het herbouwplan is het creëren van opleidingsplaatsen en het op lange termijn ontwikkelen van een kenniscentrum voor de her- en restauratiebouw. Voor het leerlingwezen in de bouwsector levert het project Slot Schaesberg jarenlang stageplaatsen op. Leerlingen worden begeleid en onderwezen door professionals die bij het project Slot Schaesberg in dienst zijn

Op het grote L-vormige eiland achter het kasteel vind je een tuin van maar liefst 1000m2. Het Hof van Schaesberg staat vol met bloemen, kruiden en vergeten groenten. 

De gewassen die in de 16e en 17e eeuw in de keuken van Slot Schaesberg gebruikt werden kun je hier terugvinden. Sucerwortelkens bijvoorbeeld, Coraelkruyt en Gohds genade. De tuin is ingedeeld in twaalf verschillende hoven, met klinkende namen als Medicinale Hof en de Welrieckende Hof.

We zullen worden ontvangen en rondgeleid door de heer Jac Knops, amateur-archeoloog en bevlogen vrijwilliger bij Slot Schaesberg. We sluiten de middag gezamenlijk af bij een kop koffie of thee met een lekker stuk vlaai.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:  Interreg Vlaanderen-Nederland, IBA parkstad, Gemeente Landgraaf, Parkstad Limburg, Provincie Limburg, de Vriendenloterij, BOEi, Oranje Fonds, Rabobank, DSM, Sien, Abel, Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Raiffeisen, Stichting Pilon en Mplooi Foundation

WILT U OOK VRIEND/DONATEUR WORDEN VAN DE DRIE RINGEN? 
HIER VINDT U MEER INFORMATIE

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Zaterdagmiddag 21 oktober 2023

TIJD

14:00 - ca 16:15 uur

PLAATS

Slot Schaesberg, Slot Schaesberglaan 100, Landgraaf

RONDLEIDER

Jacq Knops

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

Er is geen bijdrage verschuldigd, maar zorgt u wel dat u donatie van 2023 vóór 20 oktober op onze rekening staat.

AANMELDEN

Hartelijk dank voor uw donatie, maar meldt u zich ook wel even aan, zodat we weten hoeveel mensen we mogen begroeten, en wel liefst vóór 14 oktober 2023

U kunt zich voor deze introductie aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. 
Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.
Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.
E-mailen
Bellen