voor zingeving,  spiritualiteit en ontmoeting, omdat leven meer is …

GESPREKSGROEP OVER SPIRITUALITEIT

AAN DE HAND VAN TIJDSCHRIFT SPELING

We leven vandaag in een crisistijd. Hoe we daar grip op kunnen krijgen is een open vraag. Ook binnen de Drie Ringen worden we uitgedaagd om op die vraag een antwoord te vinden.

Denkend over een mogelijkheden om naar zo’n antwoord op zoek te gaan kwamen we uit bij het vormen van een gespreksgroep die in een serie van drie maandagochtenden bij elkaar zal komen onder leiding van ds. Kees Hollemans.  Samen bespreken dan een drietal artikelen uit het tijdschrift Speling. 

Dat tijdschrift begon in 1948 als een blad van de karmelieten. Vandaag de dag gaat het  (vanuit de joods-christelijke traditie) op zoek naar eigentijdse vormen van spiritualiteit. Er is daarbij aandacht voor mystiek, ervaringsverhalen en de Bijbel.

Voor onze drie besprekingen heeft Kees drie nummers uit de 71e jaargang (2019) uitgezocht:

1. Wie denken we dat we zijn?

2. Willen we de volmaakte mens?

3. Crisis en Kans.

Naast een algemene inleiding zullen we ook een artikel bespreken dat van te voren wordt thuisgestuurd.

Door met de groep drie keer bij elkaar te komen is er meer gelegenheid dieper op de onderwerpen in te gaan en om elkaar wat beter te leren kennen. We verheugen ons op uw deelname.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Op maandagcochtend 16 oktober, 30 oktober en 13 november

TIJD

10:00 - 12:00 uur

LOCATIE

Socioproject, Terbruggen 16 Eygelshoven (op de markt, ingang aan de kant van de caféetjes)

GESPREKSLEIDER

Ds. Kees Hollemans

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 15,00 voor 3 bijeenkomsten inclusief een aangekleed kopje koffie

AANMELDEN

liefst vóór 9 oktober 2023.

U kunt zich voor deze gespreksgroep aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.

 

E-mailen
Bellen