voor zingeving,  spiritualiteit en ontmoeting, omdat leven meer is …

HET LAND VAN KALK
VRIJDAGMIDDAGWANDELING

De maandelijkse Vrijdagmiddagwandelingen zijn een vaste waarde geworden in ons programma. Niet alleen om te genieten van het prachtige Limburgse landschap maar ook om te onthaasten en, voor wie dat wil, te bezinnen.

We verzamelen bij het startpunt van de wandeling. Indien u graag met iemand wilt meerijden naar het startpunt dan kunt dat bij uw aanmelding onder de opmerkingen aangeven. We gaan dan proberen iets voor u te regelen, en in het algemeen lukt dat ook wel. Alle wandelingen zijn op de laatste vrijdagmiddag van de maand en beginnen om 13:30 uur. De lengte varieert tussen de 6 en 10 km,  afhankelijk van de zwaarte van het parcours, en de duur is tussen de 2 à 2,5 uur.

De wandelingen worden voorbereid en begeleid door Ruud Schuilenburg, Huub Bergsma en Gerard Mol. Afhankelijk van de route drinken we onderweg of achteraf samen iets om nog even bij te praten en uit te blazen.

Het mooie Zuid-Limburgse landschap leent zich helaas niet goed voor wandelingen met een rolstoel of rollator.

Op de route van deze middag ontdekken we natuurlijk oude kalkovens, maar ook andere monumenten, gelegen in een prachtig glooiend landschap. Dat landschap is miljoenen jaren geleden ontstaan. Ook nu nog brengt de kalkbodem mooie producten voort, zoals sappige appels uit de laagstamboomgaard en mooie wijnen. Deze wandeling is 8,5 km lang en biedt, buiten de genoemde bezienswaardigheden, prachtige vergezichten. De laatste kilometer verloopt langzaam bergop, maar het is niet steil, dus op het gemak goed te doen.

ZORGT U WEL VOOR GOED WANDELSCHOEISEL!!

Voor de overige wandelingen: klik HIER.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Vrijdagmiddag 28 juli 2023

VERTREKTIJD

13:30 uur

STARTPUNT

Bernardushoeve, Mingersborg 20-22, Voerendaal

BEGELEIDING

De Wandelcommissie

CONTACTPERSOON

Ruud Schuilenburg

DEELNEMERSBIJDRAGE

€6,00 inclusief kopje koffie onderweg

AANMELDEN

Liefst vóór 22 juli 2023

U kunt zich voor deze wandeling aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren. 

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.
E-mailen
Bellen