voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

'DE KUNST LIGT OP STRAAT'
VRIJDAGMIDDAGWANDELING - HEERLEN CENTRUM

De maandelijkse Vrijdagmiddagwandelingen zijn een vaste waarde geworden in ons programma. Niet alleen om te genieten van al het moois dat Limburg ons te bieden heeft, maar ook om te onthaasten en, voor wie dat wil, te bezinnen.

We verzamelen bij het startpunt van de wandeling. Indien u graag met iemand wilt meerijden naar het startpunt dan kunt dat bij uw aanmelding onder de opmerkingen aangeven. We gaan dan proberen iets voor u te regelen, en in het algemeen lukt dat ook wel. Alle wandelingen zijn op de laatste vrijdagmiddag van de maand en beginnen om 13:30 uur. De lengte varieert tussen de 6 en 10 km, afhankelijk van de zwaarte van het parcours, en duren 2 à 2,5 uur.

De wandelingen worden voorbereid en begeleid door Ruud Schuilenburg, Gerard Mol en Huub Bergsma. Afhankelijk van de route drinken we onderweg of achteraf samen iets om nog even bij te praten en uit te blazen.

De lengte van de stadswandeling van vandaag telt ongeveer 8 kilometer. In Heerlen, de voormalige mijnstad, hoef je om kunst te zien niet naar een museum. Hier loop je in het centrum, maar ook daarbuiten, tegen levensgrote muurschilderingen ofwel ‘murals’ aan en ontdek je op onverwachte plekken minischilderijtjes.
Deze  grote hoeveelheid street art in Heerlen is er nog niet zo lang. In 2013 besloot de stad tot een enorm project, om haar inwoners een hart onder de riem te steken en de stad aan populariteit te doen winnen. Kunstenaars uit binnen- en buitenland werden aangetrokken om de schitterende murals te komen aanbrengen. Het project sloeg aan, want mensen komen uit alle windrichtingen om de grote en kleinere werken te bekijken. Daarmee heeft Heerlen zijn oude imago van grauw en kleurloos definitief van zich afgeschud.

Ook na het oorspronkelijke project zijn er telkens weer werken bij gekomen. Heerlen is inmiddels de 'street art hoofdstad' van Nederland geworden, met een alsmaar veranderende tentoonstelling. De creatieve variatie is duizelingwekkend. Je komt ogen tekort. Halverwege de wandelroute zorgt het stadspark voor een broodnodig intermezzo en kunnen de indrukken bezinken. En dan op naar de tweede ronde.

ZORGT U WEL VOOR GOED WANDELSCHOEISEL!!

Voor de overige wandelingen: klik HIER.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Vrijdagmiddag 28 april 2023

VERTREKTIJD

13:00 uur

STARTPUNT

Voorzijde NS Station Heerlen

BEGELEIDING

Wandelcommissie

CONTACTPERSOON

Ruud Schuilenburg

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 5,00 inclusief kopje koffie

AANMELDEN

Liefst vóór 21 april 2023

U kunt zich voor deze wandeling aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.

E-mailen
Bellen