voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

SAMEN ETEN & SAMEN KIJKEN

Zes maal per jaar, in de donkere maanden, gaan we samen aan tafel om daarna met elkaar naar een mooie film te kijken. In april is dat:

'BECOMING ASTRID' 

'UNGA ASTRID'

Een kleine driekamerflat in Stockholm, overladen met postzakken gevuld met brieven van kinderen. Aan het kleine bureau bij het raam zit Astrid Lindgren, schrijfster en geestelijk moeder van Pippi Langkous en van talloze andere populaire kinderverhalen. Ze leest de brieven van haar jonge fans. Een van haar bewonderaars vraagt haar: hoe kan het dat u zo oud bent maar toch zo goed over kinderen kan schrijven?

De Zweedse regisseur Pernille Fischer Christensen neemt ons mee naar Vimmerby, Astrids geboortedorp in het oosten van Smalland, en laat zien hoe het leven van de Zweedse schrijfster was voordat Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter en Michiel van de Hazelhoeve het levenslicht zagen.

Becoming Astrid, is geen documentaire, maar een ijzersterke speelfilm geïnspireerd op de realiteit. De oorspronkelijke Zweedse titel: Unga Astrid (De jonge Astrid) is in feite meer op zijn plaats. 

Het aangrijpende verhaal wordt hier en daar onderbroken met vooruitblikken naar de toekomst, met voorgelezen lezersbrieven. 

Afgewisseld met stemmige, klassieke muziek horen we de kinderstemmen op de achtergrond en zien we Astrid opgroeien van opstandige puber naar zelfstandige vrouw. 

Deze Zweedse film uit 2018 duurt 123 minuten. Het overzicht van alle lunchfilms vindt u HIER

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Donderdagmiddag 20 april 2023

TIJD

Lunch vanaf 12:45, film start ca. 13:30 uur. Eindtijd is afhankelijk van de lengte van de film

LOCATIE

Sint Jansheem, naast de Johannes de Doperkerk aan de Sint Janstraat in Eygelshoven

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

Voor de lunch: € 5,00. Voor de film: VRIJE GAVE

AANMELDING

Liefst vóór 13 april 2023

U kunt zich voor deze film aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren. 

Als wij bij de lunch rekening moeten houden met bepaalde dieetvoorschriften, kunt U dat noteren bij de Opmerkingen.

Vergeet U niet op VERZENDEN  te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.
E-mailen
Bellen