voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

BEZOEK AAN KEIZERSTAD AACHEN

Het meest voor de hand liggende, datgene net om de hoek, wordt vaak vergeten. Om dat recht te zetten maken wij een dagtripje naar de Keizerstad Aachen. We gaan eerst de Dom bezoeken waar de gouden schrijn met de stoffelijke resten van Karel de Grote staat. We worden door een lokale gids ingewijd in alle geheimen ervan.

Dan houden we een pauze om ergens te gaan lunchen en vervolgens bezoeken we het Rathaus, ook weer met een gids, waar jaarlijks de Internationale Karelsprijs Aken, kortweg de Karelsprijs wordt uitgereikt aan personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Europese eenwording.

Het huidige Rathaus werd gebouwd op de fundamenten en resten van de Karolingische Paltz die Karel de Grote liet bouwen en die hij na zijn kroning verkoos tot zijn residentie.

Wat het vervoer naar Aachen betreft lijkt carpoolen een verstandige optie, maar ook per bus is het heel goed te doen. Lijn 44 rijdt vanaf Station Heerlen in ongeveer 50 minuten rechtstreeks naar het centrum van Aachen. Als u uitstapt bij de Elisenbrunnen is het nog 4 minuten lopen.

<--- Kareltje de Grote

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Woensdag 3 mei 2023

TIJD

10:45 uur (tot ca 15:30 uur)

LOCATIE

Ingang Dom, Domhof 1, Aachen

RONDLEIDING

Door lokale gidsen

CONTACTPERSOON

Huib Joosten

DEELNEMERSBIJDRAGE

Is afhankelijk van de prijs die we voor de gidsen kunnen afspreken. Zodra dat bekend is wordt de deelnemersbijdrage bepaald. Als u zich heeft aangemeld krijgt u daarvan persoonlijk bericht.

AANMELDING

Liefst vóór 25 april 2023

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.
E-mailen
Bellen