voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

SAMEN ETEN & SAMEN KIJKEN

Zes maal per jaar, in de donkere maanden, gaan we samen aan tafel om daarna met elkaar naar een mooie film te kijken. in februari is dat:

'NOMADLAND'

Ferns echtgenoot is overleden, de mijn waar hij werkte is gesloten, het stadje waar ze woonde werd opgedoekt. Sindsdien woont ze in een aftands wit busje. Trots en vastberaden timmert ze eigenhandig plankjes en deurtjes om haar campertje bewoonbaar te maken. Fern is niet het type dat bij de pakken gaat neerzitten.

Of ze dakloos is, wil een oud-leerling van Fern weten als ze haar bij toeval tegenkomt. ‘Nee’, zegt ze stellig. ‘Huisloos. Maar dat is wat anders.’
Fern sluit zich aan bij een groep rondreizende zestigers en zeventigers die bij de financiële crisis van 2008 huis en baan zijn verloren en verder moeten in het Amerika zonder sociaal vangnet. Het zijn de mensen die zijn uitgespuugd door het kapitalistische systeem en bestaan bij de gratie van seizoensarbeid. Ze vormen een onzichtbare parallelle schaduwmaatschappij die de ‘normale wereld’ faciliteert.

Een aantal ‘nomaden’ speelt zichzelf. Fern (Frances McDormand) is een bedacht personage. Door te luisteren naar de levensverhalen van de echte rondreizenden geeft zij hun letterlijk een stem.
Frances heeft het soort natuurlijke warmte die ze hier knap inzet om al die amateur-acteurs op hun gemak te stellen. Vooral door hen aandachtig en oprecht geïnteresseerd aan te horen laat zij hen schitteren als zichzelf.

Het gaat over de tegengestelde menselijke verlangens naar beweging en wortelen, naar afhankelijkheid en onafhankelijkheid. Schitterend gefilmd tegen het decor van overweldigende, onherbergzame landschappen, met eindeloos besneeuwde vlakten, ruige bergen en een rotsachtige woestijn.

Dit Amerikaans docu-drame uit 2020 dat is bekroond met een Oscar voor beste film, beste regie en beste vrouwelijke hoofdrol duurt 107 minuten .

Het overzicht van alle lunchfilms vindt u HIER

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Donderdagmiddag 16 februari 2023

TIJD

Lunch vanaf 12:45, film start ca. 13:30 uur. Eindtijd is afhankelijk van de lengte van de film

LOCATIE

Sint Jansheem, naast de Johannes de Doperkerk aan de Sint Janstraat in Eygelshoven

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

Voor de lunch: € 5,00. Voor de film: VRIJE GAVE

AANMELDING

Liefst vóór 9 februari 2023

U kunt zich voor deze film aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren. Als wij bij de lunch rekening moeten houden met bepaalde dieetvoorschriften, kunt U dat noteren bij de Opmerkingen.

Vergeet U niet op VERZENDEN  te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.
E-mailen
Bellen