voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

DE MOED VAN IMPERFECTIE

Geïnspireerd door de schrijfster Brené Brown nodigt Claudia Theinert ons uit om te ontdekken hoe we bezield kunnen leven vanuit de kracht van onze imperfectie.

“Werken aan een bezield leven
is als naar een ster aan de hemel lopen:
je komt er nooit, maar je weet zeker
dat je de goede kant op gaat.”

Brené Brown

Zr. drs. Claudia Theinert is 46 jaar oud en van Duitse oorsprong. Als lid van een internationale missiecongregatie leeft zij al meer dan 20 jaar in Nederland. Na afronding van haar theologische studie volgde ze de opleiding “Geestelijke Begeleiding” aan het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen. Hiernaast deed ze de masteropleiding “Interreligieuze spiritualiteitsstudies”. Hierna is ze zich voornamelijk op geestelijke begeleiding blijven richten.

De geestelijke begeleider pretendeert niet de weg te kennen of antwoord op alle vragen te hebben en wil ook geen kant-en-klare oplossingen aandragen. Maar hij gaat wél met de ander mee om deze te helpen zijn eigen antwoorden te vinden en zijn eigen weg te gaan. Als tochtgenoot gaat hij naast de begeleide, als medereizigers zien ze elkaar niet in de ogen, maar kijken samen in dezelfde richting. Alles in een sfeer van welwillendheid, genegenheid en vertrouwen, waarin hij zichzelf ook kwetsbaar durft op te stellen.

Over het onderwerp van haar lezing van vanmiddag zegt ze:

"Ik heb ervaren, dat er een kracht is die geneest. Dat genezen gebeurt niet van vandaag op morgen. Het is een proces dat tijd vraagt. Maar gaandeweg heb ik ervaren dat het leven mij tegemoet komt en mij aanreikt wat ik nodig heb.
Voor mij is dat de bevrijdende, Blijde Boodschap: te mogen leven vanuit de kracht van imperfectie en kwetsbaarheid en weten dat God aanvult wat mij ontbreekt.

 VOICI DIEU - Taizé

Vele jaren dacht ik, dat ik perfect en sterk moest zijn om geaccepteerd en/of bemind te worden.
Geleidelijk aan ontdekte ik echter dat de essentie van mijn (christelijk) geloof hierin ligt: je hoeft juist niet perfect te zijn. Je mag gewoon mens zijn, in alle kwetsbaarheid. Hierin gebeurt menswording".

Het wordt vast een middag vol bezieling, bemoediging, inspiratie en betekenisvolle ontmoeting. We zien uit naar uw komst!

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Woensdagmiddag 1 februari 2023

TIJD

14:00 - 16:00 uur

LOCATIE

Pelgrimskerk, Horizonstraat 73, Brunssum

INLEIDER

Zr. drs. Claudia Theinert

CONTACTPERSOON

Marina Kessels - van der Heijde

DEELNEMERSBIJDRAGE

€10,00 inclusief aangekleed kopje koffie

AANMELDEN

Liefst vóór 23 januari 2023

U kunt zich voor deze lezing aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.E-mailen
Bellen