voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

SAMEN ETEN & SAMEN KIJKEN

Zes maal per jaar, in de donkere maanden, gaan we samen aan tafel om daarna met elkaar naar een mooie film te kijken. In januari is dat:

'THE CHILDREN ACT'

Fiona Maye is een rechter die alom gerespecteerd wordt. Alleen thuis misschien wat minder. Zij en haar man zijn het regelmatig oneens over hoe toewijding eruit zou moeten zien en Fiona stort zich nog meer op haar werk.

Ze krijgt een zaak over een 17-jarige aan leukemie lijdende Jehova’s getuige, die vanwege zijn geloof bepaalde medische hulp weigert. Fiona moet beslissen of hij wel oud genoeg is om die keuze te maken. Los daarvan heeft het ook effect op haar eigen leven.
Het punt dat men in deze film duidelijk wil maken, mag ieder zelf invullen. Er is voor de kijker voldoende ruimte om zelf iets vinden van de situatie.

Wat wel heel duidelijk is, is dat Fiona graag de touwtjes in handen heeft, zowel in haar werk, als privé. En daar gaat het dus ook mis voor haar. De situatie doet haar inzien dat er meer dan alleen wetgeving komt kijken bij bepaalde situaties. Gevoel bijvoorbeeld. En ook luisteren naar mensen, is niet heel onbelangrijk. 

En wat te denken van de tijd nemen voor iemand. Kortom: werk is belangrijk, maar misschien toch niet het allerbelangrijkste.

Mooie klassieke muziek, een schitterende Emma Thompson en een uitdagend verhaal


Deze Britse film uit 2017 duurt 105 minuten.

Het overzicht van alle lunchfilms vindt u HIER

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Donderdagmiddag  19 januari 2023

TIJD

Lunch vanaf 12:45, film start ca 13:30 uur, Eindtijd is afhankelijk van de lengte van de film.

LOCATIE

Sint Jansheem, naast de Johannes de Doperkerk aan de Sint Janstraat in Eygelshoven

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

Voor de lunch: € 5,00. Voor de film: VRIJE GAVE

AANMELDING

Liefst vóór 12 januari 2023

U kunt zich voor deze film aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren. Als wij bij de lunch rekening moeten houden met bepaalde dieetvoorschriften, kunt U dat noteren bij de Opmerkingen.

Vergeet U niet op VERZENDEN  te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.
E-mailen
Bellen