voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

NATUUR HISTORISCH MUSEUM MAASTRICHT

In de bodem hier in Zuid Limburg zijn en worden nog steeds waardevolle prehistorische schatten gevonden die ons veel informatie geven over het ontstaan van heel veel levensvormen en de manier waarop en de omstandigheden waaronder ze zich hebben kunnen ontwikkelen of juist zijn ten onder gegaan.

We worden er deze middag rondgeleid door Jacques Knops, enthousiast amateur-archeoloog en vrijwilliger bij het Natuur Historisch Museum. Zelf is hij ook betrokken geweest bij het prepareren van Mosasauriërs die in het museum zijn tentoon gesteld. 

Hij laat ons kennismaken met vondsten uit onder meer het Carboon en de subtropische Krijtzee van 66 miljoen jaar geleden en we mogen bovendien de preparateurs op de vingers kijken in het sciencelab. 

Alles wat u al zo lang eens van dichtbij wilde zien!

We sluiten af met een gezamenlijk kopje koffie. Dat wordt zeker een bijzondere, leerzame en ook vast een gezellige middag!

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

Auto: Door de historische ligging van het museum, is parkeren in de buurt lastig. De dichtstbijzijnde parkeerplaatsen liggen bij het stadspark, Prins Bisschopsingel, 6212 XN Maastricht. Vanaf hier is het zo'n 5 tot 10 minuten lopen.

DATUM

Dinsdagmiddag 6 december 2022

TIJD

14:00 - 16:00 uur

LOCATIE

De Bosquetplein 7, Maastricht

RONDLEIDING

Jacques Knops

CONTACTPERSOON

Ruud Schuilenburg

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een kopje koffie of thee

AANMELDING

Liefst vóór 29 november 2022

Wij vragen uw medewerking voor het volgende: Als De drie ringen willen we al onze activiteiten graag voor iedereen toegankelijk te houden. Dus we proberen de kosten, daar waar mogelijk, te beperken en u kunt u ons daarbij helpen! 

Als u beschikt over een Museumkaart zouden we het fijn vinden als u die meebrengt. Zo kunnen we de entreekosten beperken en deze middag, mét gids en koffie na, tóch voor de gebruikelijke deelnemersvergoeding aanbieden. U kunt dit op het aanmeldingsformulier aangeven.

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.  

E-mailen
Bellen