voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

'ROUTE VAN ZUIVERING'

VRIJDAGMIDDAGWANDELING

De maandelijkse Vrijdagmiddagwandelingen zijn een vaste waarde geworden in ons programma. Niet alleen om te genieten van het prachtige Limburgse landschap maar ook om te onthaasten en, voor wie dat wil, te bezinnen.

We verzamelen bij het startpunt van de wandeling. Indien u graag met iemand wilt meerijden naar het startpunt dan kunt dat bij uw aanmelding onder de opmerkingen aangeven. We gaan dan proberen iets voor u te regelen, en in het algemeen lukt dat ook wel.

Alle wandelingen zijn op de laatste vrijdagmiddag van de maand en beginnen om 13:30 uur. De lengte varieert tussen de 6 en 10 km, afhankelijk van de zwaarte van het parcours, en duren 2 à 2,5 uur.
De wandelingen worden voorbereid en begeleid door Ruud Schuilenburg, Gerard Mol en Huub Bergsma. Afhankelijk van de route drinken we onderweg of achteraf samen iets om nog even bij te praten en uit te blazen.
Het mooie Zuid-Limburgse landschap leent zich helaas niet goed voor wandelingen met een rolstoel of rollator.

Deze 5,4 km tellende wandelroute start bij de Sint-Catharinakapel in het kleine buurtschap Oud-Lemiers. De naam Catharina is afgeleid van het Griekse woord katharos, dat ‘rein’ of ‘zuiver’ betekent en vormt het thema van deze route. Een thema dat goed past bij het naderend eind van het jaar. Zuiveren betekent zich ontdoen van alles wat ons niet meer dient, alles wat ons weerhoudt om te zijn wie we écht zijn. Zuiveren maakt plaats voor iets nieuws in ons leven. Binnen in de Catharinakapel zien we hoe 'iets nieuws', de kunstwerken van Hans Truien, deze kapel een heel verrassend aanzicht hebben gegeven. 

Al dan niet hierover mijmerend, voert de route ons richting het prachtige gehucht Holset. In dit wandelgebied krijgen we tevens
een mooi uitzicht over de Sneeuwberg (Schneeberg), die zijn naam dankt aan de kalkgrond die de berg in de zomer een witte kleur geeft. Onderweg komen we ook langs het achttiende-eeuwse kasteel Lemiers, dat een bijzondere oudheidkundige en kunsthistorische waarde heeft.

ZORGT U WEL VOOR GOED WANDELSCHOEISEL!!

 

Voor de overige wandelingen: klik HIER.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

 

 

DATUM

Vrijdagmiddag 25 november 2022

VERTREKTIJD

13:30 uur

STARTPUNT

Sint Catharinakapel, Oud Lemiers 16, Lemiers

BEGELEIDING

Wandelcommissie

CONTACTPERSOON

Ruud Schuilenburg

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 5,00 inclusief kopje koffie onderweg

AANMELDEN

Liefst vóór 18 november 2022

U kunt zich voor deze wandeling aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.


 

E-mailen
Bellen