voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

'VESTINGSTAD SITTARD'

VRIJDAGMIDDAGWANDELING

De maandelijkse Vrijdagmiddagwandelingen zijn een vaste waarde geworden in ons programma. Niet alleen om te genieten van het prachtige Limburgse landschap maar ook om te onthaasten en, voor wie dat wil, te bezinnen.

We verzamelen bij het startpunt van de wandeling. Indien u graag met iemand wilt meerijden naar het startpunt dan kunt dat bij uw aanmelding onder de opmerkingen aangeven. We gaan dan proberen iets voor u te regelen, en in het algemeen lukt dat ook wel. Alle wandelingen zijn op de laatste vrijdag middag van de maand en beginnen om 13:30 uur. De lengte varieert tussen de 6 en 10 km, afhankelijk van de zwaarte van het parcours, en duren 2 à 2,5 uur.

De wandelingen worden voorbereid en begeleid door Ruud Schuilenburg, Gerard Mol en Huub Bergsma. Afhankelijk van de route drinken we onderweg of achteraf samen iets om nog even bij te praten en uit te blazen.
Het mooie Zuid-Limburgse landschap leent zich helaas niet goed voor wandelingen met een rolstoel of rollator.

De 6 kilometer tellende wandeling van vandaag brengt ons naar de vestingstad Sittard. Voor sommigen zal dat 'vestingstad' als een verrassing komen. En juist dáárom moet je ernaartoe.  Sittard voelt als een ontdekkingstocht. Zonder massa’s toeristen, maar mét een wandelpad over een eeuwenoude omwalling, een stadsgracht én een middeleeuws schootsveld. Ze laat ons de eeuwenoude geschiedenis van vestingstad Sittard zien en leidt ons door stadstuinen en kloosters, waarbij we zo vlak voor Allerzielen ook het kerkhofje in de Ursulinentuin zullen bezoeken. Maar we zien ook vakwerkhuizen én de bourgondische Markt met zijn vele terrassen. Want dát is Sittard: een vestingstad maar wél op z’n Limburgs. 

ZORGT U WEL VOOR GOED WANDELSCHOEISEL!!

Voor de overige wandelingen: klik HIER.
Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Vrijdagmiddag 28 oktober 2022

VERTREKTIJD

13:30 uur

STARTPUNT

Startpunt: Swentiboltstraat 21 Sittard (dit is een woonwijk ivm gratis parkeren).

BEGELEIDING

Wandelcommissie

CONTACTPERSOON

Ruud Schuilenburg

DEELENEMERSBIJDRAGE

€ 5,00 inclusief kopje koffie onderweg

AANMELDEN

Liefst vóór 21 oktober 2022

U kunt zich voor deze wandeling aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.E-mailen
Bellen