voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

SAMEN ETEN & SAMEN KIJKEN

Zes maal per jaar, in de donkere maanden, gaan we samen aan tafel om daarna met elkaar naar een mooie film te kijken. In oktober is dat: 

'THE FATHER'

The Father is een aangrijpend en respectvol verslag van dementie.
Ster van The Father is Anthony Hopkins, die zijn fenomenale rol terecht bekroond zag met een Oscar op 83-jarige leeftijd. (De Volkskrant)

Er is iets raars aan de hand in het Londense appartement van de tachtiger Anthony (Anthony Hopkins). Die lege plek aan de muur, daar hing toch een schilderij, gemaakt door zijn dochter Lucy? De gang lijkt wel smaller te worden. De inrichting van de keuken is zomaar veranderd.

Wie naar The Father kijkt, deelt Anthony’s twijfel. Waren die grijsblauw geverfde muren niet eerst groen? Met opzet zorgt de Franse toneelschrijver en –regisseur Florian Zeller, die met The Father zijn speelfilmdebuut maakt, voor een gevoel van desoriëntatie. En van claustrofobie: hij beperkt zijn locaties tot de binnenruimtes waar Anthony leeft, alleen of met zijn dochter Anne (een heel mooie rol van Olivia Colman), die belast is met de zorg voor haar charmante, vaak ook lastige oude vader.  

Deze Britse film uit 2020 duurt 97 minuten                                                                                               

Het overzicht van alle lunchfilms vindt u HIER

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Donderdagmiddag 20 oktober 2022

TIJD

Lunch vanaf 12:45 uur, film start ca 13:30 uur. Eindtijd is afhankelijk van de lengte van de film.

LOCATIE

Sint Jansheem, naast de Johannes de Doperkerk aan de Sint Janstraat in Eygelshoven.

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE:

Voor de lunch: € 5,00. Voor de film: VRIJE GAVE

AANMELDING

Liefst vóór 13 oktober 2022

U kunt zich voor deze film aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren. Als wij bij de lunch rekening moeten houden met bepaalde dieetvoorschriften, kunt U dat noteren bij de Opmerkingen.

Vergeet U niet op VERZENDEN  te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.


E-mailen
Bellen