voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

JE HOUDT HET NIET VOOR MOGELIJK

Volgens een intussen langjarige traditie komt op deze oktoberavond aan het begin van ons seizoen pastor Huub Schumacher naar het zuiden om ons te inspireren en bezielen. Dit keer komt hij met ons spreken over de wijze waarop wij ons God voorstellen. Zelf zegt hij daarover:

Verbeeld je God of beeld je je God in? Dat maakt nogal wat uit…

Vormt 'DE BEELSDSNIJDER' een beeld van God?

Mensen van nu, hier in onze westerse wereld, worstelen met ‘God’. Vroeger werden ze dag in dag uit met het geloof geconfronteerd, maar tegenwoordig wordt ‘Het’ of ‘Hij’ of ‘Zij’ haast niet meer genoemd. Geloven in iets hogers, in God of hoe je het maar noemen wilt, speelt in onze maatschappij en in het publieke debat eigenlijk nauwelijks nog een rol. Drukt de westerse mens hiermee iets weg dat toch wezenlijk bij hem hoort?

Zo ja, dan zou dit te zien moeten zijn. Moderne theologen zoals Taylor en Van Tongeren zien dat inderdaad en wijzen dat ook aan. Ze constateren dat de westerse mens door dit gemis in ademnood dreigt te geraken want geloven kan het leven immers zo verlichten….

Hoewel, en we zien dat momenteel volop in alle scherpte in de wereld om ons heen… het maakt hierbij nogal wat uit hoe de mens die in het Hogere/Diepere/ Goddelijke gelooft, omgaat met de beelden die hij zich van dat Hogere vormt. Dat kan de vorm krijgen van verbeelden, maar ook van inbeelden. Beide vormen hebben geheel eigen, ja soms ook, onvoorstelbaar verschrikkelijke gevolgen. Hoe verheffend godsdienst ook kan zijn, godsdienst kan ook hééééél lelijk doen. Het gaat een spannende lezing worden, een lezing die je geen windeieren zal leggen; je houdt het niet voor mogelijk.. 

Wij zien er naar uit  u weer tegen te komen bij deze lezing!.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Dinsdagavond 18 oktober 2022

TIJD

19:30 - 21:30 uur

LOCATIE

De Brug/Kerk aan het Tempsplein, Tempsplein 14, Heerlen 

INLEIDING

Pastor Huub Schumacher

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

€10,00 inclusief een aangekleed kopje koffie

AANMELDING

Liefst vóór 11 oktober 2022

U kunt zich voor deze lezing aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.


E-mailen
Bellen