centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

Moslims over de hele wereld doen mee aan de Ramadan. Dat is een maand van vasten, iedere dag van zonsopgang tot na zonsondergang. De Ramadan wordt afgesloten door het Suikerfeest. Maar wat houdt dit feest in? En vanwaar de Ramadan?

De Ramadan is de negende maand van de islamitische kalender. In deze maand vasten moslims. Dit houdt in dat ze van voor zonsopgang tot na zonsondergang niet eten, niet drinken, niet roken en zich onthouden van geslachtsgemeenschap. Ook kwaadspreken en vloeken is niet toegestaan. Voor lichamelijk zwakke mensen, zieke mensen en mensen waarvoor het vasten niet goed zou kunnen zijn wordt een uitzondering gemaakt, maar als het even kan moeten ze het wel later inhalen. Zowel ’s ochtends vroeg als ’s avonds tot diep in de nacht wordt uitgebreid gegeten en gedronken. Ook is het de bedoeling dat in die 30 dagen durende maand alle 30 delen van de Koran gelezen worden.

Het Suikerfeest in het Arabisch betekent letterlijk ‘feestdag ter gelegenheid van het breken (van het vasten).’ Het Suikerfeest duurt drie dagen en wordt in veel landen verschillend gevierd. Men gaat die dag bij familie op bezoek, eet lekkernijen en zoetigheden en kleedt zich feestelijk. De vrouwen hebben vaak henna op hun handen, en veel mensen hebben nieuwe kleren aan. Er worden cadeautjes aan elkaar gegeven en er zijn cadeautjes voor de armen.

Vlak na de Ramadanperiode zal Elia Hasan Khadem vanavond met ons delen welke rol Ramadan en het Suikerfeest spelen in zijn geloofsleven.

Samen met Annemie Ekelhoff laat hij ons ook proeven van het Suikerfeest.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM:

Donderdagavond 12 mei 2022

TIJD:

19:30 – 21:30 uur

PLAATS:

Parochiezaal H.H.Kerk, Hoogstraat 137a, Nieuwenhagen 

INLEIDER:

Elia Hasan Khadem & Annemie Ekelhoff

CONTACTPERSOON:

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE:

€10,00 inclusief de smaak van het Suikerfeest

AANMELDING:

Liefst vóór 2 mei 2022

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.


E-mailen
Bellen