centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

SAMEN ETEN & SAMEN KIJKEN

Zes maal per jaar, in de donkere maanden, gaan we samen aan tafel om daarna met elkaar naar een mooie film te kijken.
DOLOR Y GLORIA

 Pedro Almodóvar laat Antonio Banderas schitteren in het melancholische en mysterieuze Dolor y Gloria. De acteur speelt vol overgave een gepijnigde filmmaker die terugblikt op zijn armoedige jeugd en zijn glorieuze carrière

De film is losjes gebaseerd op de jeugdjaren van de cineast. Moeder Jacinta (Penelope Cruz) heeft plannen om haar zoon naar een seminarie te sturen, niet vanwege zijn opbloeiende homoseksualiteit, maar zodat ze een mond minder hoeft te voeden. Almodóvar onderging min of meer hetzelfde lot. Godzijdank was er cinema, het medium dat redding bood. Salvador denkt in Dolor y gloria met weemoed terug aan een leven waarin hij glorieus zal zijn en waarin hij pijn zal lijden, zoals de titel aanduidt. Het is ook een bijna christelijke boodschap: de zalvende Salvador biedt het publiek troost met zijn films, maar moet zelf nog de innerlijke vrede vinden. 
Dolor y Gloria is boven alles een toonbeeld van mooi oud worden. Banderas is al fragiele, dolende ziel in deze prachtige  op het mooist van zijn kunnen. 
Deze fim uit 2019 duurt 108 minuten.

Het overzicht van alle lunchfilms vindt u HIER

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!.

DATUM

Donderdagmiddag 17 maart 2022 

TIJD

Lunch vanaf 12:45 uur. Duur afhankelijk van lengte  film

LOKATIE         

Sint Jansheem, naast de Johannes de Doperkerk aan de Sint Jansstraat te Eygelshoven

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE 

€ 5,00 voor de lunch VRIJE GAVE  voor de film.

AANMELDING

Liefst vóór 7 maart 2022 

U kunt zich voor deze film aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.

E-mailen
Bellen