centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

HOE OM TE GAAN MET LEED

Vanavond kunnen we weer voor het eerst samenkomen om te luisteren naar een lezing. Wat hebben we daar naar uitgekeken! En wat voor spreker! Door Corona was hij afgelopen seizoen noodgedwongen onze laatste spreker, nu zijn we blij dat we hem opnieuw mogen begroeten als onze eerste spreker van ons nieuwe programma. Huub Schumacher komt met ons praten over Omgaan met Leed. Zelf vertelt hij daarover:

"Wie je ook bent … groot, klein, man, vrouw, snugger, dom, steenrijk, straatarm, koning, putjesschepper of pastoor, inwoner van Eijgelshoven of van Dokkum … vroeg of laat maakt ieder mens wel kennis met de donkere, de verdrietige kanten van het leven. Niet alleen van binnenuit, ook van buitenaf klopt het leed op je deur; allerhande ervaringen van verlies kunnen zich aandienen. Voor iedereen is de vraag dan ook: hoe ga ik daarmee om? En ook: hoe ga ik daarmee om als gelovige? 

Denkend vanuit het beeld van God waarmee we zijn opgevoed lopen veel mensen vast met het leed dat hen overkomt. Echter, kunnen denken vanuit een godsbeeld dat zich ontwikkelt, kan in deze voor ons leven een verrassende ruimte bieden. Daarover  gaat de lezing van deze avond.

Hoe ik dat ga doen? Door zo beeldend mogelijk een van de belangrijkste denkers van deze tijd over ‘de mens’ aan het woord te laten! Hij is een beroemd theoloog, priester en psychiater: Eugen Drewermann. Hij zet fascinerende lijnen uit om, naast de vreugdevolle, óók de pijnlijke, verdrietige en vaak hopeloze kanten van het leven echt een plaats te geven. Aan zo’n denker kun je jezelf spiegelen, denk ik. En natuurlijk, dan kun je verder zelf nóg vinden wat je wilt, allicht. Maar het kan je wél verrijken in je omgaan met leed. Ik wil met u ook genieten van zijn magnifieke visie op wat nu eigenlijk troosten is.

Kortom, het wordt een bloedserieus en fascinerend onderwerp. Fijn dat u komt; we zullen bij al dat leed elkaars ondersteuning nodig hebben."

Wij verheugen ons er enorm op u weer te kunnen onmoeten bij deze lezing!.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Dinsdagavond 12 oktober 2021

TIJD

19:30 - 21:30 uur

LOKATIE          

De Brug/Kerk aan het Tempsplein, Tempsplein 14, Heerlen 

INLEIDING

pastor Huub Schumacher

CONTACTPERSOON

Leo Arets en Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een aangekleed kopje koffie of thee

AANMELDING

Liefst vóór 2 oktober 2021

U kunt zich voor deze lezing aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.

         

 


E-mailen
Bellen