centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

LAAT HET MAAR WAAIEN

We maken een excursie naar de Coöperatie Zuidenwind in Neer.

Dit is een snel groeiende vereniging van inmiddels meer dan 500 leden, allen 'gewone' burgers. We worden ontvangen door de heer Jo Kunnen, bestuurslid en gecertificeerd molenaar bij de Coöperatie Zuidenwind en hij zal voor ons een lezing verzorgen over windenergie in al zijn facetten.  

Sedert 2015 exploiteert Zuidenwind 1 moderne windturbine in Midden-Limburg. In 2020 zijn er daar nog 4 bij gekomen hetgeen het totaal inmiddels op 5 heeft gebracht.

In totaliteit produceren deze vijf windturbines jaarlijks voldoende energie voor 15.000 huishoudens. De economische winst van deze molens komt geheel ten goede aan de coöperatie en de regio, waar de molens staan; dus niet aan een commerciële onderneming ergens ver weg. 

In Nederland liggen er plannen om het aantal windmolens (nu ca. 2.200) op korte termijn te verdubbelen.

Welke voor- en nadelen kleven er aan windmolens? Hoe werkt een windmolen? Wat kost een windmolen? Wat levert een windmolen aan energie op? Hoe profiteert de omgeving van de opbrengsten van een windmolen? Hoe werkt een coöperatie? Kun je als gewone burger meedoen? 

Al deze aspecten komen in de lezing aan de orde.

Aan het slot brengen we een bezoek aan ‘De Coöperwiek’.

Deze windturbine kunnen we  in alle rust van binnen en buiten bekijken.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen! 

DATUM

Woensdagmiddag 6 oktober 2021

TIJD

13:30 - 15:30 à 16:00 uur

LOKATIE

Boerderijweg 6, Neer

INLEIDING

Jo Kunnen (Zuiderwind)

CONTACTPERSOON

Odile Smeets

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een aangekleed kopje koffie of thee

AANMELDING

Liefst vóór 29 september 2021

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.  

E-mailen
Bellen