centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

MARIAWANDELING DOOR MAASTRICHT

 

Door de Coronacrisis hebben we deze wandeling afgelopen seizoen moeten afgelasten. We hebben besloten hem deze keer op te nemen in de vrijdagmiddagwandelingen, zodat de wandeling alsnog kan doorgaan. Let wel op de afwijkende  deelnemersbijdrage ! 

Maastricht is een Mariastad bij uitstek. De stad kent al vele eeuwen een bloeiende Mariaverering. Er zijn dan ook vele kapelletjes, grote en kleine sculpturen en Maria-afbeeldingen in de stad te vinden. Aan enkele daarvan is een legende verbonden. Er zijn veel iconografische betekenissen verbonden aan  bijvoorbeeld de kleuren van de kleding, attributen en lichaamshoudingen. Veel van deze betekenissen zullen aan de orde komen gedurende deze begeleide stadswandeling.

Tussen de beide wereldoorlogen is er door Charles Eyck een ‘bidweg’ gemaakt met Maria-afbeeldingen van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek naar de Sint Servaaskerk. Sommige van deze afbeeldingen zijn behouden gebleven en ook daarvan zullen we er een aantal zien.

Kortom een wandeling door het historische deel van de stad vanuit een verrassende invalshoek.

Onderweg pauzeren we bij een kopje koffie of thee.

Jac Hoeckx is reisleider bij SRC-reizen, kenner van de geschiedenis van Maastricht en rasverteller. 

NB: Openbaar vervoer is aan te bevelen in verband met beperkte parkeermogelijkheden in Maastricht. Bij vragen daarover mag u contact met ons opnemen.

Voor de overige wandelingen: klik HIER.

DATUM

Vrijdagmiddag 30 april 2021

TIJD

13:30 - 17:00 uur

LOKATIE

Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, O.L.V-plein 7, Maastricht

BEGELEIDING

Jac Hoeckx

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf / wandelcommissie

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een kopje koffie of thee onderweg

AANMELDING

Liefst vóór 20 april 2021

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.

E-mailen
Bellen