centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

KASTEEL DE KEVERBERG KESSEL

EXCURSIE
Een van de oudste kastelen van ons land is tevens ook het modernste. 
Kasteel De Keverberg is in 2015 in een nieuw jasje gestoken, hierbij is ook veel aandacht besteed aan een duurzame manier van herbouwen. 
Het is prachtig gelegen aan de Maas op de grens van Noord en Midden Limburg.

De oorsprong ligt in het jaar 950 toen de tolrechten aan de Graven van Kessel werden toegekend. Om deze rechten kracht bij te zetten bouwden ze een grote stenen toren. Rond het jaar 1250 werd deze half afgebroken en bedolven onder het zand van de huidige kunstmatige heuvel, ook wel motte genaamd. Deze toren is bij de herbouw in 2015 weer deels zichtbaar gemaakt en kunt u in de kelders van het kasteel bewonderen. Hierdoor staan er in feite twee kastelen boven op elkaar.....hoe uniek kan iets zijn?

Laat u ook verrassen door het wonderlijke verhaal van de laatste adellijke bewoner, Baron Frits van Keverberg. Hoe hij verdween en na 150 jaar weer werd teruggevonden......

We gaan met eigen vervoer naar Kessel en worden daar vervolgens rondgeleid, waarna we samen afsluiten met een lekkere kop koffie met vlaai!

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

we zoeken een nieuwe datum

TIJD

13:00 –  ca 15:00 uur.

PLAATS

Kasteelhof 4, Kessel

RONDLEIDER

Gids van de Keverberg

CONTACTPERSOON

Odile Smeets 

DEELNEMERSBIJDRAGE

€15,00 inclusief kopje koffie of thee met stukje vlaai

AANMELDEN


U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.


E-mailen
Bellen