centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

GRAND HOTEL EUROPA

Als iets cultuur is, dan is het, een collectief geheugen van alle verhalen die definiëren wie wij zijn en wat het betekent dat wij mensen zijn. Op de dag dat wij ophouden elkaar verhalen te vertellen, verkruimelt de empathie met de medemensen, stort het samenwerkingsverband in dat wij samenleving noemen en zijn wij als personages in een postapocalyptische dystopie.

Grand Hotel Europa is Ilja Leonard Pfeiffers verhaal over de crisis in de Europese samenleving, een crisis in de westerse beschaving. Het zal daarom ook volgend jaar nog hoogst actueel zijn. Van corona was in 2018 nog geen sprake maar er zijn andere kwalijke virussen die karakter en verloop van Pfeiffers roman bepalen. Een en ander zal in onze bijeenkomst zeker aan de orde komen. De nadruk zal liggen op hoe de schrijver te werk gaat om zijn verhaal en zijn boodschap over te brengen, daarbij zal zijn  opvatting over Europese cultuur en kunst zeker aan de orde komen.  

Ben van Melick promoveerde in Amsterdam aan de faculteit Nederlands en Algemene Literatuurwetenschap. Hij werkte als docent Nederlands in Heerlen en Kerkrade en aan de HOVO in Maastricht. Momenteel is hij actief als publicist. Vanavond zal hij met ons spreken over dit boek dat als 'meeslepend meesterwerk' wordt betiteld.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft  dat u graag een lift heeft kunnen we meestal wel iets regelen.

DATUM:

Woensdagavond 17 maart 2021 we zoeken een nieuwe datum

TIJD:

19:30 - 21:30 uur

PLAATS:

Pelgrimskerk, Horizonstraat 73, Brunssum

INLEIDER:

Ben van Melick

CONTACTPERSONEN:

Huib Joosten

DEELNEMERSBIJDRAGE:

€10,00 inclusief een aangekleed kopje of thee!

AANMELDING:

Aanmelden liefst vóór 7 maart 2021

LET OP: MAXIMAAL 20 BEZOEKERS TOEGESTAAN!!

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren. 

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.

E-mailen
Bellen