centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

SAMEN ETEN & SAMEN KIJKEN

'BROOKLYN'
De Ierse Eilis Lacey emigreert in de jaren 1950 naar Brooklyn, waar ze een nieuw bestaan gaat opbouwen. In het kleine armoedige Ierse stadje Enniscorthy, waar ze leefde met haar moeder en zuster, had ze slechts een klein baantje als winkelbediende, terwijl ze intelligent is en veel meer kan. 
Ze vindt via een Ierse pastoor werk en een nieuwe toekomst in de VS en volgt er een opleiding tot boekhouder. Haar heimwee naar Ierland vermindert als ze verliefd wordt op de Italiaans-Amerikaanse Tony Fiorello. Als haar zuster in Ierland sterft gaat ze terug, maar kort daarvoor is ze in het geheim getrouwd met Tony.
Terug in Ierland krijgt ze het ook weer moeilijk als zij haar oude vrienden ontmoet en een andere man verliefd op haar wordt. Ze krijgt er zelfs een baan op haar niveau. Als ze weer geconfronteerd wordt met een bekrompen roddelaarster is ze snel weer overtuigd om terug te gaan naar de VS. Ze verlaat haar moeder voor de tweede keer, om terug in Brooklyn weer in de armen van haar Italiaanse loodgieter te vallen.

Deze Brits-Iers-Canadese film uit 2015 van John Crowley duurt 117 minuten.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!.

DATUM

Donderdagmiddag 21 januari 2021

TIJD

Lunch vanaf 12:45 uur duur afhankelijk van de film

LOKATIE         

Sint Jansheem, naast de Johannes de Doperkerk aan de Sint Jansstraat te Eygelshoven

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE 

€ 5,00 voor soep, brood en aangekleed kopje koffie en VRIJE GAVE  voor de film.

AANMELDING

Liefst vóór 10 januari 2020      NB maximaal 30 deelnemers 

U kunt zich voor deze film aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.