centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

VRIENDENMIDDAG 2020

BEZOEK AAN EEN VAN DE OUDSTE EN BEROEMDSTE ONDERWIJSINSTITUTEN VAN EUROPA: ABDIJ ROLDUC IN KERKRADE.

Exclusief met de VRIENDEN van De drie ringen brengen we dit seizoen een uitgebreid bezoek met rondleiding aan de unieke Abdij Rolduc in Kerkrade. Een definitieve datum kunnen we daar nog niet voor geven, maar we gaan ervan uit dat dat in het voorjaar van 2021 zal zijn.

De geschiedenis van dit historische complex begint in 1104 wanneer de monnik Ailbertus van Antoing een eenvoudig onderkomen bouwt in de beschermende nabijheid van het kasteel in Herzogenrath.

In de daarop volgende eeuwen groeit Rolduc uit tot het geestelijk en onderwijskundig centrum van de verre omtrek.

Vanaf het midden van de 16e eeuw krijgen de abten van Rolduc belangrijke wereldlijke en politieke functies. Steenkool speelt daarbij een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van de abdij als ook van de hele regio.

Vanaf 1850 ontwikkelt Rolduc zich tot het belangrijkste katholieke onderwijsinstituut van Nederland en het aangrenzende deel van het buitenland. Het draagt de rijkdom van het ruim 900 jarig verleden met zich mee en behoort tot de honderd belangrijkste bouwkundige monumenten van Nederland.

De rondleiding duurt ca. 1,5 uur en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers met uitzondering van de crypte.

Na de rondleiding sluiten wij deze interessante middag af met een gezellig samenzijn met koffie/thee en gebak.

 Er is voldoende gelegenheid om te parkeren


Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Voorjaar 2021

TIJD

13:45 - ca.16:00 uur (wees tijdig aanwezig!)

LOKATIE

Congrescentrum Rolduc, Heyendahllaan 82, Kerkrade. Verzamelen bij de vlag op het voorplein 

INLEIDING

rondleider van Rolduc

CONTACTPERSOON

Peter Bisscheroux (045-5352132 of 0629341862)

DEELNEMERSBIJDRAGE

Geen, maar zorgt u er wel voor dat u uw donatie voor 2020 tijdig heeft voldaan.   Let op: Alleen doneren is niet voldoende. U moet zich daarnaast ook aanmelden! 

AANMELDING

Deze activiteit is exclusief voor VRIENDEN van De drie ringen!  U kunt zich nu reeds aanmelden.

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.