centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

EEN AVOND OP REIS NAAR DE NOTRE DAME VAN CHARTRES

Reizen kan op veel manieren. Vanavond gaan we op reis naar Chartres en bezoeken daar de wereldberoemde kathedraal, de Notre Dame van Chartres. Ze is de onloochenbare en mysterieuze middelaar tussen de middeleeuwse en de moderne mens.

Als men iets begint te ervaren van het kleurenspel van de gebrandschilderde ramen, van de maatverhoudingen, van de invloed van de Notre Dame van Chartres, leert men niet slechts iets over de Middeleeuwen, maar ook over wat de middeleeuwse kathedraal ons maanreizigers, wolkenkrabbers- en vliegtuigbouwers te zeggen heeft over kwaliteit en eenheid. 

We bekijken de beelden aan de buitenkant, gaan naar binnen om de ramen te bewonderen en we zien het beroemde labyrint. De gang door het labyrint, die als gelijkwaardig aan de pelgrimage naar Jeruzalem werd voorgesteld, voor wie ziek of slecht ter been was.

Wie wil zo’n reis nu niet maken?

We organiseren deze avond in samenwerking met de Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM:

Woensdagavond 25 maart 2020

TIJD:

19:30 – 21:30 uur

PLAATS:

Kloosterkerk, Oosterweg 1, Valkenburg a/d Geul 

INLEIDER:

Jac Hoeckx

CONTACTPERSOON:

Nelleke de Kruik

DEELNEMERSBIJDRAGE:

Vrije gave voor een kopje koffie en het werk van De drie ringen en de Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland.

AANMELDING:

Liefst vóór 18 maart 2020

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.