centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

ZENMEDITATIEWEEKEND

21 tot en met 23 februari 2020
Een Zensessie is te vergelijken met een beschutte werkplaats.


Veel valt stil, maar niet alles. Nu pas horen we het geraas in onszelf.  Stilte is een schaars goed geworden in het leven. Ingaan op de stilte is een vrijwillige keuze, met de mogelijkheid om dat wat verborgen is achter het lawaai, te herontdekken. Vaak vinden we dingen die bij ons horen, maar die we nog niet kennen…

We ervaren de dingen anders als we stil zijn. Alles krijgt een nieuw geluid. De meditatie die we beoefenen, is in de traditie van Zazen: zitten en lopen, en dit met zoveel mogelijk aandacht.

Er worden ook dit seizoen weer twee Zenmeditatie- weekenden georganiseerd. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen. De weekenden zullen in stilte worden doorgebracht. De deelnemers worden op vrijdag om 19:00 uur na het avondeten verwacht en de sluiting is op zondagmiddag om ongeveer 16:00 uur. Er is bij het klooster voldoende parkeergelegenheid. Vanaf het NS-station Echt vertrekt er elk uur een bus richting Pey. 

Het is verstandig om voor de meditatie makkelijke, loszittende (en bij koud weer warme) kleding te dragen. Ook kan het handig zijn een meditatiekussen of -bankje mee te brengen. Er zijn enkele bankjes aanwezig.

 Indrukken van een eerdere deelnemers vindt u HIER

De bedden zijn opgemaakt. Een eigen wekker is wel handig.

DATUM

Vrijdag 21 tot en met zondag 23 februari 2020

LOKATIE

Cisterciënserabdij Lilbosch, Pepinusbrug 6, 6102RJ Echt

BEGELEIDING 

Jacques Peeters, zenleraar en broeder Johannes, gastenbroeder

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

KOSTEN

€ 105,00 inclusief maaltijden  overnachtingen en consumpties

AANMELDING

liefst vóór 10 februari 2020 (MAXIMAAL 6 DEELNEMERS!)

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. Wij zullen u ongeveer een maand van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren en informatie sturen over de wijze van betaling. 

Het volgende Zenmeditatieweekend vindt plaats  van 23 tot 25 oktober 2020.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.