centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

TROOST UIT DE BIJBEL

De afgelopen seizoenen hebben we steeds een verrassende kijk op de Bijbel gekregen. We weten nu hoe we een parabel moeten verstaan, en wat de betekenis is van oog om oog, tand om tand. Wat het lastige verhaal dat Abraham zijn zoon gaat offeren betekent en hoe de profeet Nathan via een verhaal Daniel er ongenadig van langs geeft. En nog veel meer.

Daarom is het bijzonder fijn dat pastor Brouwers ons opnieuw komt bijpraten.

Steeds blijkt de Bijbel een boek dat alle facetten van het leven raakt, mits goed verstaan. Alle emoties kom je er tegen: jaloezie, verdriet, liefde, woede, dankbaarheid, vriendschap, haat,enzovoort.

Dan blijkt de Bijbel verrassend actueel.

Vandaag komt een ander aspect aan de orde: Troost.

Iets waar we allemaal behoefte aan hebben, de mensen van vroeger en de mensen van nu. Speciaal het eerste testament komt aan de orde (vroeger noemden we dat het oude testament). We hopen weer een klein beetje wijzer en hoopvoller naar huis te gaan dan we gekomen zijn.

En dat is vrijwel zeker.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Woensdagmiddag 12 februari 2020

TIJD

14:00 - 16:00 uur

LOKATIE

Parochiehuis Nieuwenhagerheide, Hoogstraat 137a, Landgraaf.

INLEIDING

Harrie Brouwers

CONTACTPERSOON

Joke Gehlen - Springorum

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een aangekleed kopje koffie of thee 

AANMELDING

Liefst vóór 5 februari 2020


U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.