centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

'DE VONDST'

CENTRUM VOOR ARCHEOLOGIE IN HEERLEN

'De Vondst' is een centrum voor Archeologie in Limburg, gevestigd in de voormalige bibliotheek aan het Raadhuisplein in Heerlen. We bezoeken het restauratieatelier 'Restaura' en andere afdelingen. 'De Vondst' is een unieke samenwerking tussen de gemeente Heerlen en de Provincie Limburg, op deze bijzondere locatie bij het Thermenmuseum in het Romeins kwartier te Heerlen.

'Restaura' is gespecialiseerd in het conserveren en restaureren van archeologische voorwerpen: alle soorten metalen, glas, hout, leer, aardewerk en steen. Het  beschikt over een goed uitgerust restauratieatelier met uitgebreide faciliteiten. De medewerkers zijn archeologisch onderlegd en hebben grote kennis en ervaring als restauratoren.

We ervaren het proces van bodemvondst tot museumobject en ontdekken het Limburgs Verleden. 'Restaura' heeft gewerkt aan de reiniging, consolidatie en reconstructie van de Romeinse thermen in het Thermenmuseum in Heerlen, in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het aannemersbedrijf Laudy. 

Max van Erven heeft hier een film van gemaakt. Tijdens het bezoek zien we restauratie medewerkers aan het werk en kunnen we aan de hand van film opnames het proces volgen.

Medewerkers van 'De Vondst' en 'Restaura' verzorgen de rondleiding.

Na het bezoek drinken we een kopje koffie/thee bij een lokale horeca vestiging.

LET OP! ER KUNNEN NIET MEER DAN 15 PERSONEN DEELNEMEN, DUS MELDT U ZICH TIJDIG AAN, WIE HET EERST KOMT....

 Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Woensdagmiddag 5 februari 2020

TIJD

14:00 - 16:00 uur

LOKATIE

'Restaura', Raadhuisplein 20, Heerlen

RONDLEIDING

Medewerkers van 'De Vondst' en 'Restaura'

CONTACTPERSOON

Gard Verstegen en Fieke Verschueren-Slangen

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een kopje koffie of thee 

AANMELDING

Op dit moment is deze excursie volgeboekt. U kunt zich op de RESERVELIJST laten plaatsen. U krijgt dan bericht als er plaats vrij zou komen.

 U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.