centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

SAMEN ETEN & SAMEN KIJKEN

 samen met Bewoners Initiatief Op de Bossen (BIB)  in Eygelshoven

 …. omdat leven meer is ….

 'DE DIRIGENT'

Biopic over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brico (Christianne de Bruijn). Zij wordt in 1902 in Rotterdam geboren, maar verhuist in 1908 met haar adoptieouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) naar Californië. 

Ze droomt ervan dirigent te worden, maar niemand neemt die ambitie serieus. Haar pianoleraar adviseert haar geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig te verliezen heeft keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet daar niets in en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in, als vrouw meer kans blijkt te maken.  

De film dateert uit 2018 en duurt 137 minuten en is Nederlands ondertiteld.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u laat weten dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM:

Donderdagmiddag 16 januari 2020

TIJD:

De lunch begint  om 12:45 en de film om ongeveer 13:30

PLAATS:

Sint Jansheem, links naast de Johannes de Doper Kerk, Portbeemden in Eygelshoven. 

CONTACTPERSONEN:

Orma de Graaf - Huub Bergsma - Nelleke de Kruik - Agnes de Pont

DEELNEMERSBIJDRAGE:

€ 5,00 voor de lunch en een vrije gave voor de film

AANMELDING:

Het maximum aantal deelnemers is bereikt en u kunt zich dus voor deze middag NIET meer aanmelden. Dat kan nog wel voor de filmmiddagen van  FEBRUARI t/m APRIL. Meer informatie daarover vindt u HIER

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

We kunnen met maximaal 40 mensen aan tafel dus meldt u zich tijdig aan!