centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

AMERIKAANSE BEGRAAFPLAATS

EN MONUMENT MARGRATEN

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat Zuid-Limburg werd bevrijd door o.a. de 30th Infantery Division 'Old Hickory'. 

In de gehele provincie Limburg worden diverse herdenkingen georganiseerd en de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten speelt daarin een voorname rol. 

Op deze herfstmiddag in de week voor Allerzielen, worden we er rondgeleid door de heer Huub Schillings. Hij is ere-lid van de '30th Infantery Division Association' en heeft een speciale band met deze begraafplaats. 

De Begraafplaats telt meer dan 8000 graven en meer dan 16.000 namen op de 'wall of missing'. Achter ieder kruis, iedere ster en elke naam gaat een verhaal, een leven, een familie schuil.
Ook nu, 75 jaar later, is het nog altijd belangrijk om de 'Spirit of Margraten' levend te houden en door te geven aan een volgende generatie. 

Er vallen immers waardevolle lessen te leren uit het verleden. Aan het eind van de rondleiding zullen we, namens De drie ringen, de gevallenen eren met een bloemstukje bij de herdenkingsmuur en ieder die dat wil kan daar, of bij een van de graven, ook persoonlijk bloemen leggen. 

Na afloop drinken we samen nog een kopje koffie bij Talentino in Margraten. 

De deelnemersbijdrage zal onder meer worden bestemd voor een gift aan de Vredeskapel in Kerkrade, waar de heer Schillings ook nauw bij betrokken is.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Dinsdagmiddag 29 oktober 2019

TIJD

13:30 - 16:00 uur

LOKATIE

Amerikaanse Begraafplaats en Monument Margraten

INLEIDING

Hans Schillings

CONTACTPERSOON

Odile Smeets

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een kopje koffie of thee

AANMELDING

Liefst vóór 22 oktober 2019

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen