centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

VRIENDENMIDDAG

EEN RONDLEIDING DOOR DE JEZUÏETENBERG, EEN UNIEK ONDERAARDS MUSEUM IN DE CANNERBERG TE MAASTRICHT

Op zaterdag 12 oktober biedt de Stichting Vrienden van de De drie ringen aan haar DONATEURS een uitgebreide rondleiding aan door de Jezuïetenberg even buiten Maastricht, vlakbij de grens met België. 

Dat zich in dit gangenstelsel van de eeuwenoude Fallenberggroeve nu een onderaards museum bevindt is te danken aan de Paters Jezuïeten uit Maastricht. Tussen 1860 en 1960 trokken scholastiek- en theologiestudenten van de Jezuïetenorde op hun vrije woensdag de groeve in om er ontspanning te zoeken na de studie. Zij maakten er een plattegrond en talloze tekeningen in houtskool en kleur. 

Verder hakten zij een groot aantal reliëfs en beelden in de mergelwanden. Gevleugelde stieren, het Alhambra met fontein en vijver, Christus naast Boeddha, het hoofd van Ramses II en vele andere bezienswaardigheden verfraaien het interieur van deze onderaardse groeve.  

Na het vertrek van de Jezuïeten uit Maastricht is het beheer in handen van de stichting Jezuïetenberg die ook de rondleiding zal verzorgen. De rondleiding duurt ca. 1,5 uur.  

In de groeve heerst een constante temperatuur van 10 graden Celsius bij een luchtvochtigheid van 98%. De vloer is goed begaanbaar maar niet altijd even vlak, warme kleding en gemakkelijke schoenen zijn dus aanbevolen. De groeve is toegankelijk voor rolstoelgebruikers echter alleen met een 'stevige' begeleider. Het is wel wenselijk om rolstoelgebruik van tevoren even te melden.

Na de rondleiding gaan we gezamenlijk naar het nabijgelegen Kanne, waar we deze interessante middag afsluiten tijdens een gezellig samenzijn met koffie/thee en gebak. 

Zowel bij de Jezuïetenberg als in Kanne is voldoende gelegenheid om te parkeren.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u laat weten dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM:

Zaterdagmiddag 12 oktober 2019

TIJD:

14:00 - 17:00 uur. NB u dient om 13:45 aanwezig te zijn! De toegangsdeur sluit om 14:00 uur en daarna kunt u niet meer binnen!

PLAATS:

Von Dopfflaan 4, 6213 NG  Maastricht (voorheen  Cannerweg 798, Maastricht). Hierbij vindt u de ROUTEBESCHRIJVING.

CONTACTPERSOON:

Peter Bisscheroux (045-5352132)

DEELNEMERSBIJDRAGE:

NB DEZE ACTIVITEIT IS GRATIS EN EXCLUSIEF VOOR VRIENDEN VAN DE DRIE RINGEN. U kunt nog VRIEND worden. Zorgt u er wel voor dat wij uw donatie voor 1 oktober hebben ontvangen.

AANMELDING:

De aanmelding is gesloten, maar u kunt natuurlijk nog wel VRIEND worden!