centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

MAANKWARTIER ZET HEERLEN IN HET LICHT

Michel Huisman, geboren in Heerlen, is kunstenaar en uitvinder. Zelf noemt hij zich morfoloog

Hij wil met zijn werk doordringen tot de ziel, die volgens hem de meest essentiële waarde in onze beschaving is.

In 2002 bedacht hij het stedenbouwkundig plan voor Maankwartier nabij Station Heerlen, waarvan de uitvoering in 2012 is gestart.  

Het is een mooi, nieuw stukje Heerlen geworden. Niet alleen een nieuwe stationsomgeving. Het is veel meer dan dat. Het is een kunstwerk!

En een plek waar mensen wonen en werken. Waar je elkaar kunt ontmoeten, kunt genieten op een bankje in het groen of op een terrasje. Waar je van de ene naar de andere kant van de stad loopt. Maankwartier is voor iedereen! Heerlen heeft een plek om trots op te zijn!

Een bijzonder element in het ontwerp van Maankwartier is een Heliostaat – een zonnespiegel. De gedachte van de kunstenaar hierachter is: “Vang het licht als je het zelf niet hebt. Het licht dat ergens anders schijnt laten we met de Heliostaat op miraculeuze wijze weerkaatsen.”

Michel Huisman zal ons vanmiddag zelf vertellen over het ontwerp en bouwproces van zijn Kunstwerk en er ons ook rondleiden.

Een bijzondere gelegenheid om Maankwartier te zien door de ogen van de kunstenaar!

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Dinsdagmiddag 24 september 2019

TIJD

13:30 - 16:00 uur

LOKATIE

IBA kantoor (voormalig Weller-kantoor), Honingmanstraat 100, Heerlen (ruimte wordt ter plaatse aangegeven)

INLEIDING

Michel Huisman

CONTACTPERSOON

Huib Joosten

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een aangekleed kopje koffie of thee 

AANMELDING

Deze activiteit is volgeboekt. U kunt zich wel op een reservelijst plaatsen voor het geval er nog iemand zou afvallen


U kunt zich op de reservelijst plaatsen door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.