centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

FEESTELIJKE SEIZOENSOPENING

Zoals gebruikelijk gaan we het nieuwe Programma-seizoen weer Feestelijk openen! Daar hebben we alle reden toe, want we hebben weer veel interessante, bijzondere, gezellige en spirituele activiteiten op de agenda staan. Vaak is het een mooie mix van dat alles! 

Dit jaar willen we aandacht besteden aan de rol van kunst en cultuur. 

Kunst, in welke vorm dan ook, ontspant, verrijkt en verbindt. Kunst vertegenwoordigt het onzegbare en kan soms spirituele ervaringen oproepen: een boek, een schilderij, muziek, een gedicht….

Voor sommige mensen heeft het Theater de rol van de kerk overgenomen. Bij anderen geldt dat voor museumbezoeken.

  • Wat zijn de elementen die religie, kunst en cultuur delen?
  • Zowel het theater als de kerk lokken de bezoekers uit betekenis te ontlenen of juist te geven aan wat er gebeurt. Is dat het?
  • Welke rol speelt kunst in de religie en omgekeerd?
  • Is de toename van theaterbezoek gekomen toen de kerken leeg liepen?

Het zijn onder meer deze vragen die de inspiratie vormen voor ons Jaarthema. De selectie van de films en een aantal lezingen en excursies is ingegeven door dit thema.

Het is weer een divers en aantrekkelijk programma geworden en we gaan u daar deze middag van alles over vertellen! Verder is er natuurlijk ook alle tijd om bij een hapje en een drankje weer even bij te praten na de zomer. Niemand minder dan Ruud Verhoeven, de Limburgse Troubadour en Cabaretier, die we nog kennen van de afgelopen Kerstmaaltijd komt de middag opluisteren met zijn prachtige muziek. 

Dus allemaal van harte welkom in de Andreaskerk op 14 september en breng vrienden familie of buren mee, want dit gun je toch iedereen?

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u laat weten dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM:

Zaterdagmiddag 14 september 2019

TIJD:

14:00 - 16:30 uur

PLAATS:

Andreaskerk, Palestinastraat 326 Heerlerbaan / Heerlen

CONTACTPERSONEN:

Orma de Graaf -  Nelleke de Kruik 

DEELNEMERSBIJDRAGE:

Een vrije gave voor het werk van De drie ringen is meer dan welkom!!

AANMELDING:

Liefst vóór 10 september 2019

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.