centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

GEURIGE KRUIDEN IN EEN  KASTEELTUIN

In de schaduw van het romantische Kasteel Schaloen ligt Kasteeltuin Oud-Valkenburg, voorheen heempark Sjloens-Heim geheten. De fraai langs de Geul gelegen, 1,5 hectare grote tuin, werd ontworpen door A. Lemmerling, aangelegd begin jaren 1970 en opengesteld in 1976. In de tuin, op de plek waar vroeger de boomgaard van het kasteel was, laat men karakteristieke elementen van natuur en cultuur van Zuid-Limburg zien.

We vinden er een poel, een holle weg, een vogelbroedbos en een stukje heide, maar ook een ouderwetse boeren ’gaard’ (moestuin), hoekjes met oude veldgewassen en o.a. geneeskrachtige planten en een ecologische hoek (met zinkflora).

De tuin wordt beheerd door IVN-afdeling Valkenburg aan de Geul. De vrijwilligers van het IVN hebben ook de monumentale watermolen, gebouwd in 1663, helemaal gerenoveerd. Het is nu een van de best onderhouden watermolens, gemaakt van materiaal uit de regio. 

In deze tuin wil Joke van de Steen (herboriste) graag, samen met ons en een IVN gids die de tuin goed kent, op zoek gaan naar planten en kruiden die interessant zijn vanwege de geneeskrachtige werking en de geurstoffen die ze bevatten.

Voor de goede orde: honden worden in deze tuin, ook aangelijnd, niet toegelaten. 

NB:   Donderdagmiddag 23 mei geeft Joke een kruiden-workshop: ‘Geuren door de                   eeuwen heen ’. Informatie hierover vindt u HIER.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Donderdagmiddag 6 juni 2019

TIJD

13:30 - 15:30 uur

LOKATIE

Kasteeltuin, Oud Valkenburg 1, Schin op Geul

INLEIDER

Joke van der Steen en een gids van het IVN

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf & Agnes de Pont

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een kopje koffie of thee met vlaai

AANMELDING

Liefst vóór 30 mei 2019

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.