centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

BEZOEK AAN DE NATUURBEGRAAFPLAATS EYGELSHOF

Eygelshof is de eerste natuurbegraafplaats van Zuid Limburg, gelegen aan de rand van het dorp Eygelshoven, midden in regio Parkstad Limburg. Door de hoge ligging biedt dit nieuwe natuurgebied een mooi uitzicht over het dorp en omliggende landschap.

Aan het begin van de twintigste eeuw werd het terrein in gebruik genomen als bruinkoolmijn: de Hermangroeve. 

Na de 2e wereldoorlog werd de groeve gesloten en langzaam werd het gebied weer opgehoogd en in de oorspronkelijke staat teruggebracht. 

Aan het begin van de eenentwintigste eeuw is begonnen met de herinrichting als natuurgebied en heeft het uiteindelijk de bestemming natuurbegraafplaats gekregen. Inmiddels is er door de aanleg van paden en aanplant van bomen en begroeiing een glooiend en goed toegankelijk terrein gerealiseerd. Fraaie meertjes boven op het plateau vormen het hart van Eygelshof. Ieder graf op Eygelshof is gesitueerd op een ruime oppervlakte waardoor privacy en rust zijn gewaarborgd. Een fraai ontvangstgebouw aan de bosrand vormt het trefpunt voor bezoekers en biedt ruimte voor eigen invulling van ceremonieën en rituelen.

We worden na ontvangst rondgeleid  over het gebied krijgen informatie over de geschiedenis en inrichting, over de doelstellingen van natuurbegraven en de specifieke kenmerken en mogelijkheden daarvan zoals de materialen die gebruikt worden en de betekenis van een eeuwigdurend graf.

Terug bij het ontvangstgebouw krijgt u een kop koffie of thee aangeboden met een stuk vlaai en is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook is dan eventueel de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Dinsdagmiddag 14 mei 2019

TIJD

14:00 - ca. 16:00 uur

LOKATIE

Natuurbegraafplaats Eygelshof, Boomgaardskuilweg 7, Eygelshoven

RONDLEIDER

Mevrouw Schutte, locatiemanager van de Eygelshof

CONTACTPERSOON

Peter Bisscheroux

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 5,00 inclusief een kopje koffie of thee met vlaai

AANMELDING

Liefst vóór 1 mei 2019

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.  Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.