centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

DRIE PARELS IN DE KROON VAN KEULEN

Een bezoek aan Keulen vraagt om beperking: er is zoveel te beleven. Ellie Peerboom heeft zich enige tijd verdiept in Keulen en neemt ons mee naar drie hoogtepunten van deze fascinerende stad.


De Dom (1248 – 1880) 
In 1248 verrees de 2e Dom van Keulen. Het gotische koor is gebouwd naar voorbeeld van de kathedraal van Amiens. Het heeft tot 1880 geduurd alvorens “de Pruisen” de Dom in neogotische stijl afbouwden.


De Sint-Gereonskirche

De oudste Romaanse kerk van Keulen, met delen uit de vierde eeuw, haar ovale vorm en indrukwekkende geschiedenis, is wellicht een van de mooiste kerken boven de Alpen.


Het Käthe Kollwitz Museum

Käthe Kollwitz (1867-1945) was een veelzijdig kunstenares. Pas rond haar 45e begon zij met beeldhouwen. Haar werk, dat in 1933 “entarted’ werd verklaard, evolueert van realisme naar een eigen expressionisme.

Rondleidingen in de kerken zijn kostbaar en die mag men  niet zelf verzorgen, daarom krijgt u informatie voor we naar binnen gaan.

We reizen per de trein met kortingskaarten. De kerken en het museum liggen op loopafstand van elkaar.

Omdat het programma al een jaar van tevoren wordt gepland, kunnen nog wijzigingen optreden. Kijk daarvoor op deze website!

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

We bezoeken op 6 november 3 parels in de kroon van Aken. Informatie vindt u HIER.

DATUM

Donderdag 2 mei 2019

TIJD

09:25 uur, vertrek van station Herzogenrath

LOKATIE

Keulen

BEGELEIDING

Ellie Peerboom

CONTACTPERSOON

Gard Verstegen

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 20,00 inclusief reiskosten en entrees, exclusief lunch

AANMELDING

Vóór 15 april 2019. Tijdige aanmelding noodzakelijk i.v.m. kortingskaart trein!!!! 

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren. 

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.